TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fastighets AB Ringstorp heter eller rättare sagt hette ett företag i Helsingborg, ägt av näringslivstoppar och bankfolk i, vilka "reagerat" på att ägandet av en stor del av fastighetsbeståndet i staden förflyttats från lokala ägare till "utsocknes", företrädesvis Stockholmsbolag.  Tillväxtambitionen hos företaget visade sig dock i praktiken vara mycket måttlig.

 

Det har också varit en del märkliga turer kring företaget, turer som med en klassisk formulering kan sammanfattas som följer: "borstar du mig på ryggen, så borstar jag dig på ryggen." Vid vissa förvärv har det lånats över köpeskillingen.  Aktieboken fanns länge inte på Fastighets AB Ringstorps driftsställe utan på en privat advokatbyrå, delägd av en av bolagets delägare.  Vissa förvärvstillstånd har inte prövats hos hyresgästföreningen, vilket lagen kräver om det finns tre stycken boendelägenheter i en fastighet.  Andra konstigheter att förtiga.

 

Så slocknade intresset plötsligt i somras hos dessa Helsingborgsfilantroper.  Fastighets AB Ringstorp trädde i likvidation och såldes till Fastighets AB Kullagatan, vilket bolag i sin tur ägs till 50% av 85-årige Per Sjödin, bosatt i Schweiz och till 50% av HSB Nordvästra Skåne.  Denna för allmänintresset så betydande affär har inte blivit föremål för massmedial uppmärksamhet, vad nu detta kan bero på.

 

Bengt Silfverstrand

med rötter i Helsingborg2005-10-07, 10:38  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM