TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Personvalet – första lektionen

Det var lustiga år

Men med trendkammat hår

Profileringen gjorde entré

Den som pröjsade mest

Eller klädde sig bäst

I personvalet gjorde succé

Och om du skulle komma till korta,

Bjud patrasket på portvin och tårta.

Tag sen stort reningsbad

Uti kändisars blad.

De e’ ingenting särskilt me’ de’!

 

Betraktelsen bygger på en travestering av Nils Ferlins kuplett – ”På Arendorffs tid.”. Tro nu inte att jag är en svuren motståndare till personval.  Icke, sa Nicke!  Riksdagsbeslutet gäller  ”partival med personvalsinslag” –  inte ”personval med partivalsinslag”, vilket en del tycks tro.

 

Hur som helst.  Lagt kort ligger.  Och därför gäller det att hänga med i svängen.  Med inspiration från den tid som är, har jag startat en personvalsskola och kommer framöver att förmedla ett antal lektioner för att stärka den politiska ”bodybuildingen” inför kommande val.

 

 2005-10-03, 09:46  Permalink


Härligt Bengt!

Jag hänger med i dina lektioner.
Ja, du Bengt! I dessa tider då solidaritet är ute och avdragsgillt tjänstefolk "inne", är det väl logiskt att yta och form har företräde framför innehåll och djup. Tyvärr förekommer dessa tankar även hos vissa av våra partikamrater (i de fall de är sympatisörer är väl tveksamt). Nåväl, jag tror även att jag behöver lite träning på "gymmet" så jag hänger på.

Mvh ;))

Lennart
http://www.s-info.nu/nilsson
Det ska bli intressant att läsa.

Personval kan man tycka mycket om, personligen anser jag att inslaget av personval bör stärkas för att få lite liv i politiken. En grå partimassa där ingen sticker ut blir lätt ganska trist. Men visst finns det risker.

Det ska bli kul att se hur en närmast "religiös" sosse ser på ett mera allmängiltig politisk fråga som inte baseras främst på blockskillnader.

/Andreas
Till Lennart:

Välkommen - du kommer att få flera tillfällen att visa dina "gymnastiska färdigheter."

Till Andreas:

Roligt att än en gång få besök av en vedersakare. Min inställning i personvalsfrågan kommer att redovisas i det utbildningsprogram som följer med start i nästa vecka.

Om jag är "religiös sosse" i den mening du tycks vilja lägga in i begreppet, så delar jag i så fall den egenskapen med alla som tycker att sak går före person i politiken och att lagarbete är en förutsättning för en fungerande demokrati.
Personvalsskola? Intressant!
Det skulle vi väl behöva lite till mans, inte bara om vi hamnar längre ner på listan än vad vi förväntat oss.

Kursanmälan?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM