TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

M ville sälja skånska sjukhus till skotsk bank

Moderaterna, som tillsammans med övriga partier i b-alliansen nu genom att slopa den s k stopplagen öppnat upp för utförsäljning av akutsjukhusen, hade avancerade planer i den riktningen redan innan valet 2002.

 

Skånska Dagbladet avslöjar idag att moderaterna i Skåne tidigt på våren 2002 tog kontakt med socialdemokraternas gruppledare i Region Skåne, Uno Aldegren, och ställde frågan om denne kunde ställa upp på en affärsuppgörelse.  Det handlade om en skotsk bank som var villig att betala 15 miljarder för sjukhusfastigheterna.  En konsult tittade på det hela men kom fram till att det inte skulle vara någon större vinst för regionen att sälja sina fastigheter.

 

Exemplet visar att det inte är ekonomiska motiv som ytterst ligger bakom b-alliansens strävan att nu sälja ut skattebetalarnas egendomar.  Det är ideologiskt betingad lust att privatisera för privatiseringens egen skull som ligger bakom.2007-06-14, 19:44  Permalink
Andra bloggar om:  


Gud vilken skandal!!!!
Not!


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst är det en skandal. En bland många på den kanten!
Du kommer ju ihåg föredraget vi lyssnade på Bengt för någon månad sedan där vi fick reda på att Moderaterna i Stockholm hade hyrt ut S:t Görans lokaler i 15-20 år, vilket innebar att Socialdemokraterna inte kunde göra det offentligt ägt och än mindre att man kunde byta till en annan privat aktör, dvs. ingen konkurrens! Det du skriver är ju mer magstarkt. Vad gör man den dagen när inte sjukhusbolaget vill låta någon annan (så väl privat som offentlig) sköta driften? Bygga ett nytt sjukhus för 10-15 miljarder? Som sagt, marknadsanpassningen av den offentliga sektorn (skola och sjukvård) innebar dålig hushållning av våra gemensamma resurser.


Bengt Silfverstrand: Ja, marknadsanpassningen av sjukvård och andra offentliga verksamheter som ska utgå från människors behov är verkligen magstark. Senaste nytt på privatiseringsfronten är att vårdföretaget Aleris vill ta över hjärtoperationer på Karolinska sjukhuset.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM