TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kliv ner från de höga hästarna, Laakso!

Socialdemokraten Erik Laakso i Tierp tycker att s-info är något som katten släpat in.  På sin egen blogg skriver han i dagarna bl.a följande: ”Men jag sa inte riktigt som så att s-info stänger av personer för sina åsikter, däremot att det är just godtycke och slump som avgör vilka som får skriva vad, och om signatur godtas eller om det är något annat som väcker moderatorernas utrensningslusta.  Jag vet inte vilket som är värst?”

 

Han påstår vidare att anledningen till att direktlänken till s-info inte återfinns på partiets officiella webbplats har att göra med ”just den intoleranta debattnivån.”  Detta är med förlov sagt trams.  I själva verket går det alldeles utmärkt att nå s-infosidorna via partiets officiella hemsida.

 

  Att en person med offentliga uppdrag för det socialdemokratiska partiet kan nedlåta sig till att omyndigförklara både de moderatorer som ser till att debattreglerna (samma som gäller för de flesta seriösa websidor) följes och de hundratals socialdemokrater som deltar i debatten är milt sagt förvånande.

 

När han sedan tar ord i munnen som ”utrensningslusta” så är han riktigt ute och reser.  Att kräva att debattören sätter ut sitt namn är ett anständighetskrav som det finns all anledning att slå vakt om.  Och hur är det med logiken, Laakso.  Hur kan man å ena sidan hävda att moderatorerna ägnar sig åt utrensningslusta, samtidigt som man lite längre fram i indignationsnumret pratar om en intolerant debattnivå.  Det förstnämnda tyder på ett snävt åsiktsutrymme, det senare på att det inte är så noga med vad som skrivs på s-info.

 

Nej, vad det hela handlar om är ren och skär besserwisserattityd och mytbildning. Den enligt egen utsago ”skarpe samhällsanalytikern” Laakso gillar inte att vanliga partimedlemmar utan akademiskt påbrå får uttrycka enkla tankar på s-info.  För övrigt är spännvidden stor.  Ett demokratiskt forum ska givetvis kunna ge utrymme för såväl enkla vardagsbetraktelser som  mera analytiska inlägg.  Att hela detta register är representerat på s-info kan alla som läser inläggen lätt konstatera.

 

Så käre Laakso, om du fortsättningsvis i åtminstone någon mån ska kunna bli tagen på allvar, så kliv ner från de höga hästarna och kom ner på jorden!

 

 2007-06-06, 20:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Bra att du läser bloggen Bengt, kanske kan du lära något på äldre dar. ;)


Bengt Silfverstrand: Jag är ständigt läraktig. Viktigaste lärdomen just nu är att Tarzan i T. inte vågar följa upp sitt angrepp på s-infos många användare och på moderatorerna som han beskyllt för utrensningstendenser.
Märkligt, vem är "Paulsson" som Lennart referar till? Är det ett borttaget inlägg kanske? Vad var det som sved med det då tro? Jaja, sånt får vi väl aldrig veta.
Som svar på din fråga, jodå, alla dina lögnar, dumheter och påhopp bemöter jag på min egen blogg där jag inte riskerar osaklig radering och förvanskningar.
http://www.eriklaakso.nu/blog/?p=419


Bengt Silfverstrand: Paulsson överskred med råge debattreglerna. Därför plockades han bort. Han har p g a grova övertramp tidigare varit generellt avstängd från webbsidan. Efter en tid återkom han med inlägg som utan prut togs in. När han nu får återfall så är det logiskt att ta bort honom. För min del är han välkommen åter om han håller sig till spelreglerna.
Tarzan i Tierp skall följa diskussionsreglerna och skriva ut sitt för- och efternamn.
Det är ju Bengt Silfverstrand som döpt mig, han kan intyga att jag heter så här. Faktiskt.
Mvh Erik Laakso


Bengt Silfverstrand: Döpt och döpt. Passningar är väl till för att förvaltas.....
Ja, du Bengt! Vad säger man?
Om dessa av våra "partivänner" hade egnat en tiondel av sin energi på att föra en socialdemokratisk debatt mot borgarna istället för denna interna pennfäktning hade saker och ting varit mkt trevligare. Men så är tyvärr inte fallet, kanske därför de valt att bojkotta s-info...
Mvh
http://www-s-info.se/nilsson

Ps TT säger "döpt"... som vanligt dåligt påläst.. dopet sker i kyrkan... "härmed döper jag dig xx i fadern.."osv. ds
Snacka om att slå ned på petitesser Lennart.
1. Dop kan ske på många andra platser än i kyrkan, Jesus döptes i floden Jordan.
2. Namngett är det korrekta ordet som jag borde ha använt men i vardagligt tal säger de flesta faktiskt att de "döpts till NN" men även det är helt fel eftersom man de facto "döps till Kristus i Faderns, Sonens och Den Helige Andes namn" om man nu ska vara petig och hålla ordning på fakta.
3. Debatten mot borgarna är som vanligt det huvudsakliga fokuset både på bloggen och i vardagen så du behöver sannerligen inte oroa dig för den saken och den här tramsdebatten initierades ju av din egen Don Quixote som du gärna väpnar i alla möjliga sammanhang. Hur har ni tid, är inte ni i opposition där nere?

Erik Laakso.


Bengt Silfverstrand: Just det, debatten med borgarna är huvudsaken. Mot den bakgrunden behöver man ju inte bjuda på borgerlig kost som s k hushållsnära tjänster, friskolor m fl borgerliga paradgrenar.

p.s. Oppositionen i Höganäs är vid full vigör. d.s.
Mitt inlägg bröt inte mot några kända regler, vilket är vanligt när man blir censurerad här. Inlägget hade ett uppseendeväckande innehåll eftersom det behandlade Bengts meriter. Kanske ofint att ta upp det just här, det medges. Men det var ju Bengt som bemötte kritik mot s-info genom att gå till personangrepp på Erik.

För egen del är jag här för att debattera politik, och tänker försöka fortsätta med det.


Bengt Silfverstrand: Jo, ditt inlägg var av precis den art som en gång ledde till din avstängning från S-info. Och nu får du en sista varning. Ett inlägg till med personangrepp och inblandning av händelser som inte har det minsta sakfrågan att göra och du är för all framtid avstängd från denna sida. Och som framgår av mitt huvudinlägg så är det verkligen inget personangrepp på Erik Laakso. Vad jag kritiserar är hans anklagelser för utrensningslusta och liknande förklenande omdömen om s-infos moderatorer. Johan Paulssons uppträdande till Laaksos försvar är ju ett enastående exempel på att L. spelar den extrema nyliberalismen i händerna med sina utfall.

Härmed punkt för denna debatt.
Du kallar mig besserwisser, du hävdar att jag ägnar mig åt mytbildning, du ljuger om vad jag ska ha sagt och sätter det inom citattecken och du påstår att jag hyser ett förakt för de som inte har akademiska
titlar.
Hur du kan missa att du återigen ägnar dig åt personangrepp är obegripligt, men kanske är du lika enögd som de stoppnålar du så gärna talar om? Jag vet att jag återigen är korkad som nedlåter mig att gå i klinch med dig eftersom alla andra verkar vettskrämda över din teknik men så får det vara då.
Jag skäms att ha sådana som dig i samma parti som det jag är stolt medlem av.

Det är vad jag kallar att sätta punkt.
Hälsningar
Erik Laakso.
http://www.eriklaakso.nu/blog


Bengt Silfverstrand: Ja, jag kallar det besserwisser att försöka framhålla sig själv som den ende rättrogne socialdemokraten, den ende som för sanningens banér och den ende som uppträder med blanka vapen i debatten. Jag grundar denna uppfattning på din sanslösa anklagelser mot s-infos moderatorer för att vara hängivna åt "utrensningslusta", att s-info är präglat av "intolerans" (detta faller ju på sin egen orimlighet i och med publiceringen av t ex detta senaste inlägg från din sida) och att webbplatsen saknar "knivskarpa analyser." Ta, en kall öl, Erik, knäpp upp relax och koppla av och återkom när blodsvall och puls återtagit normalläge.
ERIK!
Där sket du väl rakt in i fläkten?! Lågvattenmärke!
Tala om övertramp....

Varje klok läsare (som inte har som enda avsikt att pissa på partiet och underblåsa inbördeskrig mellan socialdemokrater) tror jag nu inte känner något större förtroende för det handlande du visar prov på att säga att "du skäms..osv"

Vet hut, vet sjufaldigt hut!!

Låt oss nu föra en saklig debatt i sakfrågor och låt bli med personangreppen.

Lennart Nilsson
http://www.s-info.se/nilsson
Ujuj, du anar inte hur lugn och avslappnad jag är, du upprör inte på något sätt, det blir bara patetiskt att ta del av dina sagor vännen.

Kan du inte ens låtsas att du försöker bemöta sakliga argument?
Var hävdar jag att jag är den ende rättrogne socialdemokraten?
Var hävdar jag att jag är den ende som för "sanningens banér" (vad är det för märkligt uttryck förresten, finns du i verkligeheten?)?
Var hävdar jag att jag är den ende som strider med blanka vapen (och igen)?
Var hävdar jag att s-info: "saknar "knivskarpa analyser.""?
Varför förvränger du citat och låter bli att visa på eventuell källa?
Vad är du rädd för Bengt?

Med en vilopuls på 55 och ett blodtryck som en 18-åring men i intresserad förväntan (dock djupt tvivlande) om det ska kunna komma ett enda svar från dig.
Erik Laakso.


Bengt Silfverstrand: Läs, den blogg som fick mig att reagera, inte för att du angrep mig, jag har lärt mig tåla en hel del, utan för att du anklagar s-infos moderatorer för att utresningslusta. Smaka på den formuleringen, Erik och du borde väl ändå inse att du här gjort dig skyldig till ett övertramp. Jag har i mitt första inlägg tydligt förklarat vad jag är kritisk mot. Du ogillar, ja rentav hatar s-info, det framgår ju klart av dina rallarsvingar.
Lennart, till min stora besvikelse så är det du som återigen står för de verkliga lågvattenmärkena.
Om du var ärlig och hade hederligt uppsåt skulle du rikta dina HUT åt personer på betydligt närmare håll än åt mitt håll men till det verkar du inte ha mod och det är riktigt sorgligt.
Säg åt din älskade vän att han kanske behöver balansera sig, hålla sig till sanningen och visa lite normalt hyfs innan du gapar på andra att veta hut.
Mvh
Erik Laakso


Bengt Silfverstrand: Ja, och lev då för en gångs skull som du lär.
Så du baserade hela din litania på att jag skrev ordet "utresningslusta"? Tappade du därmed bort det grundläggande budskapet? Det var i så fall synd och naturligtvis mitt fel om syftet gick förlorat, men jag tror mina läsare om att de söker förstå vad jag menar före att de genast väljer att feltolka.

Du tar dessutom grundligt miste om du tror att jag "hatar" s-info, vilket tungt ord, vilken enorm betydelse. "hatar". Jag använder överhuvudtaget inte sådana ord om så profana saker som internetportaler.
Jag är en kärleksfull kritiker som verkligen vill och önskar att s-info hade kunnat vara en tung och viktig röst i den politiska debatten. Det är den inte, det är väl ett ganska enkelt konstaterande.
Mvh Erik Laakso


Bengt Silfverstrand: Jo, du har uttryckt dig i ordalag som utan minsta tvekan kan uppfattas som att du tycker att s-info är något som katten släpat in.

Se, nu hamnade du i din egen gillrade fälla igen. Du påstår utan omsvep att s-info inte är en tung och viktig röst i den politiska debatten. Hur kan du avgöra det? Deltagare- och besöksfrekvens är väl ändå ett mått på att intresset för s-info är stort.

Ja, till och med så stort att dess kanske störste kritiker, Tarzan i Tierp måste hålla sig vaken till midnattstimman för att kunna följa vad som sig där tilldrager.
Det var din bästa argumentation hittills Bengt, nu skramlar det verkligen tomt i botten på tunnan. Jag kliver på morgonen upp när jag behöver och jag går på sena natten i säng när jag så önskar och båda dessa skeenden har absolut ingenting att göra med vilka förolämpningar och personangrepp du skriver på din blogg. De lär ju stå kvar även dagen efter eftersom du inte raderar dina egna inlägg (även om det kanske vore det mest rimliga med tanke på kommentarsreglerna). Tyvärr kanske jag missar intressanta inlägg som andra skrivit då man med säkerhet inte kan veta vad du eller moderatorerna plockat bort sedan sist då det inte finns konsekvens i agerandet. Nu verkar det ju dock som om Karl-Oskar korrigerat något av godtycket som rådit på S-info under den senaste tiden igen och kanske kan det bli bättre därför.

Bra agerat att du tar Lennart något åt örat också och uppmanar honom att leva som han lär, han har lite svårt för det.

Slutligen, hur kan jag avgöra om s-info är en tung och betydelsefull faktor i opinionsbildningen? Det kanske jag inte kan, men å andra sidan så kanske jag kan det också, vad vet du om det? De s-infoskrifter som väckt någon uppmärksamhet och diskuterats i media och därmed fått genomslag under ganska lång tid kan sammanfattas i väldigt få. Peter Kennerfalks plumpa utfall är väl det tydligaste och där nödgades ju till och med partisekreteraren ta till åtgärder för att rätta till vad som åstadkommits.
I övrigt kan jag inte påminna mig om att opinionsbildningen fått någon större påverkan från s-infohållet, kan du?

Detta då trots att det finns gott om oerhört duktiga skribenter med skarpa åsikter på s-info; Martin Tunström, Roger Jönsson, Stefan A Johansson, Ulrika Falk, Elisabeth Sahlén, Adrian Kaba och Anne Cahling är några av dem. Notera att det är personer som både kan formulera bra texter, diskutera med de som har motsatt åsikt och som använder väl underbyggda argument för sina ståndpunkter. De sablar inte ned utan argumentation för att sedan radera obekväma kommentarer eller göra sitt bästa för att ta heder och ära av sina politiska motståndare (eller som i ditt fall, även partivänner).

Hälsningar Erik Laakso
http://eriklaakso.nu/blog


Bengt Silfverstrand: Det starka genomslag s-info onekligen har vittnar väl ändå om dess betydelse. Och sent omsider kommer nu också ett erkännande av att s-info också har duktiga skribenter. Ditt omdöme om de nämnda delar jag med ett enda undantag, Stefan A. Johansson vars hemvist i socialdmokratin starkt kan ifrågasättas. Som källa hänvisar jag till socialdemokraterna i Helsingborg. Ta kontakt med dem så får du veta vad denne man håller på med. Under alla omständigheter har det inte så mycket med socialdemokrati att göra.

Skillnaden mellan oss båda är att jag har en mycket hög toleransnivå ifråga om kritik av min egen person medan du går i taket när dina inlägg möter kritik. En annan skillnad är att jag är vidsynt nog att i risbuketten till politiska antagonister också kunna sticka in en och annan taggfri ros.

Jag utdelar härmed en sådan till dig Erik. Tack för att du bidragit till att höja intresset för min hemsida till den milda grad att jag inte ens i min vildaste fantasi kunde drömma om det. S-info har alltså trots dina fördömanden visat sig vara ett synnerligen intressant debattforum. Härmed avslutas debatten för den här gången.

Spännande slutsatser får jag ändå säga till sist. Tack för blomman och tack för en ganska spänstig diskussion till slut. Jag är glad att in lilla blogg kunnat bidra till att lyfta dina besökssiffror lite grand, det är bra att så många som möjligt får ta del av det du skriver.
Hälsningar
T.


Bengt Silfverstrand: Spänstig diskussion till slut. Man tackar!
Intressant...

Jag själv tycker dock att jag själv genererat de allra mest retande och förolämpande inläggen på s-info de senaste 8 månaderna. Tydligen har jag fel och spelar i korpligan. Ty uppenbarligen så kan E.L vars "eld" jag beundrar vara så pass mycket värre att han blir portad!?

Hursomhaver så kan jag meddela att jag har fått "respons" i varierande grader där jag får uppskattning för mina uppkäftiga men ofta faktabaserade inlägg.

Någon måste röra om i grytan och om inte jag, så ska då du göra det? Gör det då!


Bengt Silfverstrand: Hej Krister,

Exakt samma "öde" har drabbat mig. Ironi och satir i skön kombination med fakta är något som självfallet väcker alltifrån beundran till förakt.

Till syvende och sidst avslöjar det "mottagarnas" innersta egenskaper. Talar man om en stoppnål, så är det alltid någon enögd f-n, som känner sig träffad, som Fritjof Nilsson Piraten så karakteristiskt uttryckte saken.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM