TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Höj skatten!

”Antingen höjer man skatterna eller så drar man ner på sysselsättningen i kommunernas”.  Då kommenterar Konsjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén Kommunals nya avtal.  Det är klarspråk som är värt att tas på allra största allvar.  Även om många kommuner under rådande goda konjunkturer har en ekonomisk situation som väl klarar att ge kommunalanställda anständiga löner utan att behöva skära ner på personalstyrkan, så varar de goda tiderna inte för evigt.

 

Och när de ekonomiska ramarna så småningom krymper, ställs frågan på sin spets.  Att rationalisera de kommunala verksamheterna låter sig naturligtvis göras till en viss gräns. Men de ekonomiska anspråken inom vård- och omsorgssektorn – inte minst det förväntade starkt ökade antalet äldre – kommer sannolikt inom 5-10 år att ställa ansvariga politiker mot väggen.

Ända möjligheten att klara en anständig omsorg och vård om barn, ungdomar och gamla är att betala vad det kostar – d v s att låta medborgarna gemensamt bidra via skattsedeln, eller att krympa verksamheten.  För socialdemokratiska politiker borde valet vara självklart – HÖJ SKATTEN – men var nog med att rikta pengarna till områden där de verkligen gör den största nyttan – inte minst då omsorgen om våra gamla.2007-05-27, 20:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Bra med klarspråk. Jag tror också att detta kommer att bli ett huvudspår i nästa valrörelse. Fast jag tror inte att andra s-företrädare kommer att vara lika tydliga som Bengt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM