TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Josefsson - Adaktusson 1-0!

Plats: SVT::s morgonprogram.  I ena ringhörnan Jan ”Skjutjärnet” Josefsson, mest känd för sina ”inträngande” reportage i ”Uppdrag granskning.”  I andra ringhörnan Lars ”Von oben” Adaktusson, mannen som ser världen från ett elfenbenshorn.

 

Innan ”domaren”, stackars (i det här sammanhanget) Ann-Britt Pettersson Rydh hann blåsa igång matchen började slagväxlingarna.  Rena råkurret från början till slut.  Smockan satt löst, och enligt Aftonbladet fortsatte man att åtminstone verbalt puckla på varandra även efter sändningens slut.

 

Ja, maken till självupptagna personer får man nog leta efter.  Och någon större vägledning i ämnet grävande journalistik fick tittarna definitivt inte.  Ändå vågar jag mig på ett domslut.

 

Fördel Josefsson, han vann med 1-0!  Ty säga vad man vill om karln, han har gjort ett antal

granskningsprogram som avslöjat alltifrån förljugenhet -valstugereportagen från 2002 års valrörelse - till vanvård och misshandel som i den just uppdagade Vetlandaskandalen.

 

Josefsson har det försonande draget att han åtminstone står för vad han gjort och sagt.  Med Adaktusson förhåller det sig annorlunda.  Han har efter övergången till TV8 avslöjat sig som svensk televisions störste opportunist.  Skaffade sig en viss profil under sin tid på SVT. Värvades så till TV8 och fick en sjudundrande lönehöjning.  Mycket snart upptäckte så Adaktusson att TV8 var kanalen utan (särskilt många) tittare.  Han saknade  sin stora Agendapublik. Och nu var goda råd dyra.  Hur göra för att åter komma i rampljuset?  

 

En mot Erik Fichtelius på DN-debatt avlossad salva med anklagelsen att han låtit sig duperas av Göran Persson i programserien ”Ordförande Persson” fick inleda försöket att åter komma i blickfånget för den stora mediapubliken.

 

Nästa schackdrag var att hjälpa Sverigedemokraterna in på banan i form av en debatt med en annan opportunist, folkpartisten Erik Ullenhag.  De som ändå inte lät sig lockas till att ta in ”Åttan” kunde  läsa om debatten i de stora tidningsdrakarna.

 

Ja, så här kan de gå till när en stor och av många betittad elefant plötsligt mister sin publik

och med alla till buds stående medel åter försöker ta sig in på manegen.

 

-Adaktusson bedriver journalistik på maktens villkor, säger Janne Josefsson i dagens Aftonbladet (13/4).  På den ekonomiska maktens villkor, skulle jag vilja tillägga.2007-04-13, 19:33  Permalink
Andra bloggar om:  En mycket träffande analys av fallet Adaktusson.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM