TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En regering för ökad ojämlikhet

Så har den slagit till igen b-alliansens regering för ökad ojämlikhet.  Förmögenhetsskatten ska slopas, och notan för de rikas kalas ska betalas av pensionssparare och det övriga skattekollektivet.  Men ska vi verkligen behålla en skatt som har så dålig träffsäkerhet och som så många drar sig undan?  Frågan är värd en seriös diskussion, men problemet är att landets samlade skattekverulanter i regel alltid har det argumentet med i sin arsenal mot praktiskt taget alla skatter.  –Eftersom vi har så mycket svartjobb och eftersom så många finner hela skattesystemet orättvist, så är det lika bra att sänka resp. slopa ett antal skatter.

 

Det argumentet håller naturligtvis inte.  Hur vi än utformar skattesystemet, så kommer alltid osolidariska samhällsmedborgare att dra sig undan sitt ansvar, och hyra in en och annan lagvrängare för att finna kryphål i systemet.  Men det finns faktiskt en seriös väg till slopad förmögenhetsskatt.  Och det är att ”baka in den i fastighetsskatten” som ju egentligen också är en skatt på förmögenhet.  Göran Persson antydde för en tid sedan en sådan lösning, men uppenbarligen är b-alliansen inte intresserad.  Intresset ljuger som bekant aldrig, och intresset hos landets borgerliga regering ligger helt på de besuttna medborgarnas sida.

 2007-03-29, 16:47  Permalink
Andra bloggar om:  


Verkar som att Mona Sahlin också tycker det är bra att slopa förmögenhetsskatten. Så oavsett vad Bengt tycker så är det tydligen ingen mening att rösta på sossarna om man vill återinföra denna skatt. Då får det nog bli kommunisterna.

Vi försöker alla bygga upp ett rprivat sparkapital på olika sätt, men just i Sverige är det extra svårt att lyckas. Svårast i Europa - vi är tyvärr bland de fattigaste där det gäller egna ägodelar. Detta efter en långvarig medveten socialistisk sossepolitik som strävar att samla så mycket som möjligt av svenskarnas lön och kapital i offentlig ägo under politikernas kontroll.

Ett eget sparkapital byggs upp nästan enbart av *redan* skattade pengar. Om vi vill ha något ökat sparanade alls, och några kapitalister alls i vårt land, så är det lämpligt att slopa denna skatt. Men för en del går de Marxistiska och populistiska slagorden framför allt annat.

Och en äkta socialistisk fullblodspolitiker vill nog innerst inne *inte* att fler vanliga svenskar ska få den verkliga ekonomiska frihet som det innebär när man har en slant på banken. Eller en lågt belånad villa i Viken.


Bengt Silfverstrand: Vad är detta för trams. Om du inte slutar upp med den här typen av utgjutelser så kommer du att stängas av från denna sida.

Jag har i denna fråga samma inställning som Mona Sahlin. Men förutsättningen för att förmögenhetsskatten tas bort är enligt vår uppfattning att bortfallet måste kompenseras på ett fördelningspolitiskt rättvist sätt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM