TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Låt Fredrik Reinfeldt sova bekvämt….

Champagneglasformade ben, naturlatex och ullmixat tyg kring stommen.  Och alltihop till den fabulösa summan 58 000 riksdaler!  Ja, hu så hemskt att statsminister Reinfeldt ska kunna unna sig sådan sänglyx på svenska folkets bekostnad.  Visst kan det låta bestickande.  Men indignationsnummer över Fredrik Reinfeldts möbler, ministerresor med regeringsplanet och liknande billiga försök att elda upp svenska folket mot sina nya borgerliga makthavare är ingenting annat än fattigdomsbevis.

 

Det är naturligtvis inte mycket att göra åt rännstenspressens excesser på dessa teman, men socialdemokrater bör under alla omständigheter avhålla sig från deltagande i denna minst sagt ovärdiga pöbelprogaganda.

Däremot ska vi dagligen jaga b-alliansen och dess företrädare för deras alltmer uppenbara politiska tillkortakommanden.  Utförsäljning av svenska folkets egendomar, införande av gräddfiler i vården, utrikesminister Bildts mörkläggningar och osanningar är tillräckligt handfasta och väl synliga måltavlor för berättigad kritik. 

 

Vi kan i det systemskiftets Sverige som borgerligheten nu är på väg att förverkliga därmed också avfärda alla krav på en radikal omprövning av socialdemokratisk politik.  Självfallet måste vårt vägval ständigt vara föremål för kritisk debatt, men ropen på förnyelse har mestadels rört sig om krav på en vridning mot mitten.  Sådana krav, huvudsakligen framförda av borgerliga mediamegafoner, men också av en och annan vilsen socialdemokrat, står i bjärt kontrast till en verklighet som i stället pekar på vidgade klyftor i samhället.  I dagarna kom ytterligare en rapport, den här gången om ökad fattigdom bland barn, som understryker att det är vidgade klyftor, ökad ojämlikhet i det svenska samhället som är det stora problemet.  Då framstår nedskärning av gemensamma/offentliga åtaganden och skattesänkningar för bättre bemedlade som minst sagt malplacerade lösningar.  Den förnyelse av politiken som uppenbarligen behövs är mot denna verklighetsbakgrund snarare en omprövning vänsterut.

Och att värna det trots allt på viktiga punkter fortfarande ganska väl fungerande välfärdssamhället är redan det ett gott alternativ till den nedrustning av detta samhälle som b-alliansen nu är i full gång med att genomföra.

 

Som sagt, låt Reinfeldt sova bekvämt på nätterna, men se till att jaga honom med blåslampa på dagarna.2007-02-25, 15:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Tillbaka till en debatt om sakpolitik, värderingar och ideologi alltså. Utmärkt!
Underdånig grårygg applåderar bloggpost.

http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp

KAS
Som vanligt: Snyggt bloggat!
Och gråryggen med inte oäven rodnad tackar mjukast för superlativerna....
Nja problemet är väl att kritiken bara kommer nu. Det var lika illa när vi fick pröjsa för sossarnas privata lyxvaror. Möbler barnflickor m.m ska betalas själv. Tjänar man så bra så finns det ingen anledning att staten ska betala det.


Bengt Silfverstrand: Kritik mot missbruk av sin ställning som politiker, förmåner på skattebetalarnas bekostnad har av mig m flera socialdemokrater kritiserats oavsett vem/vilket parti som gör sig skyldig till förseelserna.
Tanken att den person som är ledare för regeringen skall ha en bra säng, och barnflickor som tar hand om barnen är långt mer rimlig än att skattebetalarna skall subventionera olika kungligheters fester.
Bengt Silfverstrand: Instämmer.
Sverige har det senaste deceniet fått allt fler familjer där föräldrarna inte har jobb utan lever på bidrag. Det verkar vara den springande punkten. Gränsen mellan fattiga och mindre fattiga handlar inte längre om lönenivåer utan om man alls får jobba.

Men nu har den utvecklingen vänt! Aldrig tidigare i historien har så många nya jobb tillkommit som förra månaden! Borgarna har dessutom lärt sig av förra regeringsperioden att skapa överskott i statens finanser och i år kommer man att ha ett rekordöverskott.

Så allt ser ju mycket ljust ut för Sverige tack vare Alliansen! Jag måste ju erkänna att jag inte riktigt vågat hoppas på att det skulle bli så bra!


Bengt Silfverstrand: Det inledande påståendet är en flagrant sammanblandning av försäkringsersättningar som utgår p g a arbetslöshet o. sjukdom å ena sidan och socialbidrag, bostadsbidrag o.dyl å den andra sidan. För försäkringsersättningarna har de drabbade kvalificerat sig genom avgifter och skatter. Arbetslösa och sjuka är med andra ord inga bidragstagare. Gränsen mellan fattiga och rika handlar självfallet både om man har ett jobb att gå till och vilken ersättning som utgår för detta jobb. Ökar man avståndet mellan arbetsförtjänst och den ersättning som utgår vid ofrivillig arbetslöshet/sjukdom så ökar givetvis klyftan mellan fattig och rik. Den borgerliga regeringen är i full färd med att förstora redan vidgade klyftor. Därutöver har man mage att trogs valmantrat "Arbete i stället för bidrag" införa ytterlgare bidrag närmast nu i form av bidrag för s k hushållsnära tjänster.

Jag är positiv till hushållsnära tjänster. Den som vill överlåta städningen till någon annan ska självfallet ha full rätt att göra detta, men var och en som gör detta ska då också kunna betala för tjänsten ifråga. Exakt på samma sätt som vi betalar för andra varor och tjänster.

När det slutligen gäller utvecklingen på arbetsmarknaden är dels en följd av den goda konjunkturen och dels en följd av en ekonomisk politik som grundlagts av den socialdemokratiska regeringen. Göran Persson fick till slut helt rätt när han förutsåg den positiva utvecklingen på arbetsmarknaden. Dock var han lite för optimistisk om förutsägelsens utfall i tiden. Det var ett misstag som bidrag till den socialdemokratiska valförlusten.

Den nuvarande utvecklingen på arbetsmarknaden har inte ett dyft med allianspolitiken att göra.
När konjunkturen så småningom ändå viker kommer arbetslösheten i stället att öka bland annat som en följd av de borgerliga nedskärningarna på arbetsmarknadspolitiken.
De nya jobben jag talar om, alltså rekordsiffran i antalet nyanmälda jobb, har alla tillkommit EFTER alliansens maktövertagande och INNAN avdraget för hushållsnära tjänster.

Att påstå att konjunkturen plötsligt vänder, tack vare Göran Persson, långt efter att Persson avgått är tecken på desperation; "hoppas arbetsmarknaden inte blir ännu bättre". När sossarna körde sverige i botten 1988-1991 påstod ni att det var borgarnas fel. När arbetsmarknaden vände upp under perioden 1991-1994 sa ni att det var s förtjänst.

Nu vet vi var vi har er. Ingen kan ta ifrån alliansen dess framgångar nu! Alla kan se att allianspolitiken plötsligt fått arbetsgivarna att våga anställa.


Bengt Silfverstrand: Så har b-alliansens utsände försvarsadvokat Leif Eriksson ännu en gång rutit till. Stackars allians som inte kan plocka fram starkare kort ur rockärmarna.

För den som inte ständigt går omkring med skygglappar eller sticker huvudet i sanden framstår det ändå som alldeles uppenbart att uppgången på arbetsmarknaden påbörjades redan under fjolåret och att det var bra fart på Sveriges ekonomi då vi gick in i den mest intensiva delen av valrörelsen.

Göran Persson och socialdemokraterna förutspådde då, som det visar sig på mycket goda grunder, att uppgången skulle fortsätta och att den till och med skulle gå snabbare. Så har också skett. Vi upplever just nu en stark högkonjunktur som t o m har vissa tendenser till att gå över i överhettning. AMS varnar redan nu för arbetskraftsbrist inom vissa sektorer. Detta sker samtidigt som b-alliansen drar ner anslagen till komvux och dränerar möjligheterna att utbilda människor i bristyrken.

Stackars Eriksson som inte har bättre reda på sig.
Leif E

Jag trodde faktiskt inte att någon vuen och vid sinna sinnens bruk (?) kunde ens tänka tanken att de jobb som kommer nu, beror på b-regeringen. För visst är de snabba att avskaffa välfärden, men så snabba, att de kan fixa jobben på några månader är inte ens b-regeringen.
Jösses!


Bengt Silfverstrand: Du har alldeles rätt Christina. Det är ju helt fantastiskt att en som uppträder som borgerlig försvarsadvokat kan ha så dåligt på fötterna.
Så kommer tricket med "det dukade bordet" till heders igen. Det har man prövat förr.

Jo, i taktikböckerna står att avgående regering skall påstå att "bordet var dukat" men som vi erfarit tidigare var det snarast avätet!

Vi minns alla hur dystert det var på arbetsmarknaden förra sommaren och att Persson skulle ha förutspått borgarnas framgångar redan i höstas är taget ur luften.

Den luft som nu gått ur s ...


Bengt Silfverstrand: Det är ingen som talat om något dukat bord. Konjunkturuppsvinget inleddes redan för drygt ett år sedan och arbetsmarknaden var mycket stark redan i valrörelsen. Eriksson talar som så ofta mot bättre vetande.
"Persson skulle ha förutspått borgarnas framgångar redan i höstas är taget ur luften." Tack och lov så har ingen, inte ens Göran Persson förutspått borgarnas framgång. Däremot så har han och väldigt många andra, bl a ekonomer, sagt att den socialdemokratiska politiken skulle resultera i jobb, vilket härmed anses bevisat!

En annan sak: Varför göljer inte du reglerna som säger att för- och efternamn skall skrivas ut?Bengt Silfverstrand: Just det, konjunktur i kombination med en stark och ansvarsfull socialdemokratisk ekonomiskt politik har lagt grunden för den positiva utveckling vi nu ser fortsättningen av. Bra, att du påminner Christina. Låt mig därför klargöra att herr Leif E i fortsättningen bara får skriva kommentarer om han sätter ut sitt fullständiga namn.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM