TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Karl Bertil Johnsson går igen - "Att ta från de fattiga....

Svar till Ann-Charlotte Hammar Johnsson (m) HD 22/2

Det är en händelse som ser ut som en tanke att Ann-Charlotte Hammar Johnsson (m) i sitt senaste epos omvänt levandegör en annan Johnsson – Karl Bertil – han med julsagan.  Den borgerliga alliansen gör tvärtom.  Man tar från de fattiga och ger till de rika.  Nu kommer larmsignaler om att även barnfattigdomen ökar igen – för första gången sedan 1997.

 

Visst kan man diskutera hur stora förtidspensionärernas förluster blir på grund av b-alliansens

brott mot pensionsuppgörelsen.  Men att det blir förluster och att de för stora grupper blir kännbara står utom alla tvivel.  Framtidsskulden till förtidspensionärerna har av Socialförsäkringsutredningen beräknats till hela 731 miljarder kronor.  Det är oerhört mycket pengar.  Men problemet är inte att förtidspensionärernas ålderspensioner är för höga.  Problemet är att förtidspensionärerna är så många, och att antalet unga bland dem är oacceptabelt hög.  Den utvecklingen kan bara brytas genom ökade rehabiliteringsinsatser och arbetsmarknadspolitiska åtgärder – inte genom att cyniskt spara på de unga förtidspensionärerna och göra dem till framtidens fattigpensionärer.

 

 När Ann-Charlotte Hammar Johnsson sedan pekar på löften om att såväl ålders- som förtidspensionärer ska kompenseras genom höjda bostadstillägg, så är ju detta bara att göra en dygd av nödvändigheten, nämligen tvånget att något lindra försämringen av pensionerna.  Samtidigt som hennes bidragsresonemang går på tvärs med b-regeringens allra viktigaste politiska mantra – ”Arbete i stället för bidrag.”  Maken till politiskt och socialt självmål får man nog leta efter.

 

Bengt Silfverstrand (s)

Tidigare riksdagsledamot

nu kommunfullmäktigeledamot

 

 

 2007-02-22, 18:03  Permalink


Vänta du Bengt! Det kommer säkert att läggas ett lägre tack på bostadsstödet för pensionärer också.
Har nu förtidspensionären bil och ev en sommarstuga, så kan han/hon förmodligen glömma bostadsstödet. För först skall pensionärens egna resurser utdömas och sedan så kan det ev bli tal om bostadsstöd, om inte hyran är för hög vill säga. Om så skulle vara fallet, så är det bara att packa och dra till något billigare, hur nu det skall gå till med tanke på b-regeringens bostadspolitik.
Vår moderatledda b-regering inser nämligen inte att det faktiskt finns människor i vårt land, som inte har stora kapital...det finns de utan något som helst kapital t o m...tro det eller ej.
Redan i dag är det problem för många av dessa och andra att ha råd att gå till tandläkaren, läkaren och hämta medicin.
Bäva månde de som inte redan är förmögna, och som kommer att få det än bättre.


Bengt Silfverstrand:
Hej Christina,
Jomenvisst, har man all anledning att frukta ytterligare försämringar för de mest utsatta från b-alliansens sida. Men som bakgrund till mitt inlägg ska du veta att m-riksdagskvinnan ifråga först försökte snacka bort att förtidspensionärerna nu lämnas vind för våg av borgarna. Hårt pressad fick hon slutligen erkänna att det förvisso blev försämringar men att dessa skulle kompenseras genom höjda bostadstillägg.
Självklart skall det vara ett lägre tak. Tacket skall nog vara större.


Bengt Silfverstrand: Se svar ovan.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM