TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Aftonbladets slaskjournalistik

Med två rejäla övertramp befäster Aftonbladet sin ställning som svensk dagspress’

Slasktidning nr. 1.

 

Det ena övertrampet är daterat onsdagen den 31 januari då tidningens förstasida med krigsrubriker förkunnar att f. statssekreteraren Lars Danielsson är en lögnare och det på två helsidor inne i tidningen konstateras att ”nya avslöjanden” (utan konkretiseringar) ”kan vara årtiondets politiska skandal.”

 

”Är det inte nog nu”, frågar den socialdemokratiske riksdagsledamoten (tidigare statsrådet) Morgan Johansson i ett debattinlägg den 3 februari.  Det är ord i rättan tid.  I två år har Lars Danielsson utsatts för en mobbningskampanj i främst Aftonbladet, som nu inte tycks sky några som helst medel för att behålla sin tätposition som ”Sveriges största tidning.”  Visst ska Lars Danielssons göranden och låtanden i svallvågorna efter Tsunamikatastrofen granskas och oriktiga uppgifter bli föremål för kritik.  Men när kritiken antar formerna av mental stenkastning och personförföljelse, då har det sannerligen gått för långt.

 

Alla inklusive den svenska regeringen togs på sängen av Tsunamikatastrofen.  Efter en trög inledning på hjälpinsatserna gjordes allt vad som rimligen står i en regerings makt att göra för att hjälpa de anhöriga till katastrofens offer.  Sverige var i samma sits som många andra länder.  Norge och Finland är två närliggande intressanta jämförelseobjekt.

 

I Norge manade den dåvarande norske oppositionsledaren Jens Stoltenberg (s) till nationell samling och undvek nogsamt att utnyttja naturkatastrofen partipolitiskt i föredömlig motsats till den dåvarande svenska oppositionen.

 

Det svenska syndabockssyndromet med Aftonbladet som främste uttolkare kan ingenting annat än fördömas.

 

Till den senare kategorin hör onekligen också den gångna veckans övertramp nr. 2.

Det handlar om schlagersångerskan Kikki Danielsson.  I söndagens Aftonbladet (4 februari) påstås på löpsedel och första sida att hon varit ”Full på scenen”.  Detta följs upp i braskande och sliskiga reportage över två sidor i tidningen.  Dagen efter får vi veta sanningen bakom hennes ”vinglande på scenen”.  Hon hade tagit tabletter mot sin ångest.  Kikki var sjuk.  Hon kollapsade.  Hon säger sig vara ledsen, skamsen och besviken på sig själv.

 

Någon motsvarande skamkänsla har inte kunnat noteras i Aftonbladet.  Annars borde det vara tidningen som intog skampålen.  Men några ursäkter och beklaganden är naturligtvis inte att vänta.  Bottennappen är emellertid uppenbara.  Och när det gäller Aftonbladet återstår nu bara frågan vad som finns under botten?2007-02-06, 11:55  Permalink


Visst skriver Aftonbladet en hel del skräp. Men att de skulle vara värre än Expressen vet jag inte. De är båda lika goda kålsupare.

Jag tycker det är bra att de klämmer åt Lars Danielsson. En regeringstjänsteman får naturligtvis inte ljuga och vilseleda det svenska folket. Vi lever inte i en diktatur. På honom bara tills han berättar sannningen och står för sina handlingar.

Som det är nu liknar han mest en vessla som uppenbart ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet och samtidigt ber om att få lämnas i fred. Så fungerar det inte.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst är kvällspressen generellt sätt i stor utsträckning en skräpprodukt. Sedan är det stor skillnad på att kritiskt granska Danielssons agerande i samband med Tsunamikatastrofen å ena sidan och att ägna sig åt rent ärekränkande beskyllningar å den andra sidan. En sak torde under alla förhållanden vara uppenbar. Det var inte Lars Danielsson som orsakade katastrofen....
Bosse

Jag tycker att du ska koncentrera dig på de som ljuger i realtid och som faktiskt påverkar våra svenska förhållanden. Borg, Reinfeldt, Odenberg, Bildt och Littorin. Koncentrera dig på dom låt historia vara historia. Jag lovar att hur mycket du än gräver så var det inte L.D som orsakade Tsunamin, på sin höjd hade någon gång dåligt omdöme. Men lika illa värst dåligt omdöme som Bildt har kan han inte få om han så försöker.


Bengt Silfverstrand: Just precis! Om graden av lögn skall bedömas så ligger företrädare för vår nyliberala regering mycket illa till.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM