TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Aftonbladets nya bottennapp!

-Berghagen köper porr på macken – förkunnar Aftonbladet i krigsrubriker över en helsida i lördagstidningen.  –Nu pekas folkkäre artisten ut – av Lars Ohlys sambo, lyder den inte mindre smaklösa underrubriken.  Källan för Aftonbladets artikel är blogg av IOGT-NTO:s kommunikationschef Åsa Hagelstedt, som alltså råkar vara sambo med vänsterpartiets ledare Lars Ohly.  Hagelstedt bygger i sin tur sitt ”scoop” på en andrhandsuppgift.  Hon har fått reda på den ”sensationella nyheten” av en person som jobbar på macken, dit alltså Berghagen upprepade gånger skulle ha begett sig för att ”glad och utan att skämmas köpa biltvätt och en porrtidning.”

 

Dagen efter, alltså idag söndag och nyårsafton har Aftonbladet utökat sitt reportage om Berghagens, enligt tidningen riksintressanta bensinmacksköp, med en artikel över hela två sidor och med rubriken (fortfarande i krigsformat) ”Jag köper inte porr”  Svenska folket kan andas ut, eller…. Aftonbladet ger alltså Berghagen i nåder möjligheten att ocensurerat få svara på Hagelstedts svinerier i form av ett öppet brev.  Samtidigt följer Aftonbladet upp med ännu en artikel, där Hagelstedts anklagelser upprepas, men under hänvisning till en hemlig källa.

 

Först påstod Hagelstedt att det var en anställd på macken som uppmärksammat Berghagens inköp av en porrtidning.  Men sen ändrar hon på sin blogg anklagelsen till att det var en kvinna som stod bakom Berghagen i kön som sett vad Berghagen inhandlat.

 

Att gynna porrindustrin är antingen det gäller filmer eller köp av snusktidningar förvisso förnedrande.  Men ännu värre är att på så lösa boliner som uppenbarligen skett i det här fallet anklaga en person för att ha begått försyndelsen ifråga.

 

Aftonbladets övertramp spelar i samma division som Expressens lögner om Mikael Persbrandt.   Man kan förstås fråga sig hur journalisten, Kerstin Danielsson, som skrivit artikeln känner sig.  Har det skett av fri vilja, eller på ordet av tidningsledningen?  Ytterst ansvarig för den förolämpande och förnedrande smörjan är förstås tidningens chefredaktör Anders Gerdin.

 

Att mana till bojkott av en sådan skräpprodukt som Aftonbladet blivit på nyhetsplats är förstås meningslöst.  Och fortfarande har tidningen landets i särklass bästa ledar- och kultursidor.  Man kan bara beklaga att kvalitet ska behöva samsas inom samma ”pärmar” som den allt oftare förekommande dyngspridningen på nyhets- och s k nöjessidorna i Aftonbladet.

 

 2006-12-31, 14:33  Permalink


Min erfarenhet från kvällspressen är att alltid när jag haft egen säker förstahandsinformation om bakgrunden, så har detta stämt *mycket* dåligt med det som presenteras i kvällstidningen. Eller varit direkt missvisande. Alltid!
Svensk tidningsmedia är ju ett stort skämt. Morgontidningarna är fyllda av liberal propaganda och kvällstidningarna av trams.

Ack, vart tog du vägen Arbetet?
Jonas, Arbetet försvann eftersom inte tillräckligt många ville köpa den tidningen.
Arbetet försvann inte alls p g a för få läsare. I själva verket hade Arbetet betydligt fler läsare än Skånska Dagbladet för att ta ett i geografin närliggande exempel. Arbetets hädangång berodde helt enkelt på att arbetarrörelsen till skillnad från näringslivsintressena inte i tillräckligt hög grad insåg betydelsen av att ha ett starkt opinionsbildande organ och därför inte var beredd att satsa tillräckliga ekonomiska resurser för tidningens fortbestånd. Jag tillhörde vid tillfället den socialdemokratiska partistyrelsen och vet hur valserna gick. Partiet var berett att ställa upp med en större summa pengar, men LO sade vid tillfället nej.
Hmmm......

Man får alltså akta sej för vissa saker. Stå inte i en kö så länge att blicken råkar fasta på "fel" tidningar..... Man kan bli anklagad för att dreggla så folk halkar..... Eller, titta inte för länge på falukorvens utdatum, då kanske man får veta att man ska tröstäta...... Typen av journalistik kallas "nyhetstorka" och ljug, bara upplagan inte sjunker.....

LiZa
Bengt Silfverstrand: Minst sagt förjävligt... Dock verkar allt fler inom rörelsen förstå att vi måste skaffa oss mer inflytande på det massmediala planet. Där har Ulvskog varit på framkanten inom partiet. Senaste jag hörde något kring ämnet var väl att man ska ge ut en version av Svenska Dagbladet med en socialdemokratiska ledare, men Svenskan sa nej vad jag vill minnas. Jag har dock valt att skriva en motion till Sånkes Socialdemokratiska Kongress:

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1493&blogg=10164


Bengt Silfverstrand: Hej Martin,

Mycket bra motionsinitiativ. Ska stötta idén så långt det går i distriktsstyrelsen.
När s saknar partiledare och inte förekommer i debatten går opinionssiffrorna upp. Utan politik går socialdemokraterna frammåt men då s "kommer ut med sitt budskap" sjunker stödet. Många väljare ser s som ett farbroderligt och snällt mittenparti och de stöter sällan på den hårda och okänsliga form som facket och partiledningen representerar. De röstar på en idealiserad bild av vad de tror att s är.

Jag tror att en ny s-tidning eller en web-TV kan ha motsatt effekt på opinionen mot vad ni tror. Göran Persson har efter valet visat vilken den mest framgångsrika strategin är.

Gör som Wallenberg: Verka i det fördolda. Då kommer sifosympatierna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM