TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dags att bekänna färg, kvinnor!

Låt mig, åtminstone i ett tappert försök att undvika missförstånd säga att jag har  stor respekt för de många kvinnliga debattörer på dessa sidor som ägnar tid och kraft åt den politiska agitationen.  Detta som en mycket fin kontrast till de alltför många s-märkta makthavare och förvaltare, ute i våra kommuner,  som för en anonym tillvaro i den politiska debatten som de i stället överlåter till den borgerlighet, som på detta område är oss överlägsna när det gäller att utnyttja medias möjligheter.

 

Så därför kära Christina Meltin Westerlund, Eva Hedesand Lundquist, Kerstin Zander  m-fl.  Är ni beredda att i den nu uppkomna situationen helhjärtat ställa upp bakom Mona Sahlin som

nästa partiledare för socialdemokraterna?  Dags att bekänna färg, eller hur?2006-12-28, 14:45  Permalink


Jag ställer upp bakom en kvinnlig partiledare. Mona Sahlin är inte min kandidat.

Jag vill ha en kandidat som inte har suttit i den senaste partiledningen utan en kandidat utanför denna med egna visioner och kraftfullhet.
Bekänna färg var det!
Mona Sahlin var inte min kandidat när vi nominerade i Halland. Margot stod överst på min lista. Men med facit ihand så själklart stödjer Mona Sahlin som är en duktig politiker och har en bredd som gör att jag mycket väl kan se henne som partiordförande!
Jag var slarvig i mitt svar här kommer klartext!

Men med facit ihand så självklart stöder jag Mona Sahlin som är en duktig politiker och har en bredd som gör att jag mycket väl kan se henne som partiordförande! Den dag hon blir vald, om hon blir vald hoppas jag att vi alla står bakom henne.
Självklart stöder jag Mona Sahlin, även om hon inte är min kandidat (tycker mig ha läst det tidigare). Nu har ju mina favoriter sagt nej, så jag har bara en kvinna kvar, som jag skulle kunna tänka mig före Mona, nämligen Vanja Lundby Wedin. Med det inte sagt att jag har något emot Mona, men jag tror dessvärre, att hennes namn är förknippat med för mycket negativism. Jag tänker då på det som en gång tidigare stoppade henne. Att det efter det flutit många vatten under broarna är jag fullt medveten om, men frågan är om svenska folket är det? Ty före allt annat går en valseger vid nästa val. Sedan må det vara en man eller kvinna, även om jag mycket gärna skulle se en kvinna som partiledare nästa gång. Men vi får inte förringa allmänhet och media.
Vi skall också komma ihåg att den nya partiledaren måste kunna vända en negativ väljarspiral till att bli positiv. Det kräver en kraftfull person som vågar profilera sig. Därför anser jag det bra om partiledaren inte har suttit i den gamla regeringen. Den personen har nämligen en profil från den regeringens politik. Dessutom tror jag att det väcker väljarnas nyfikenhet samt medlemmarnas positivism att vi skall fixa det år 2010.

Det kräver en entusiastisk person som också värnar hela Sveriges politik och framförallt har stort intresse av jobbfrågor.

Vanja Lundby Wedin har varit min kandidat efter Margot Wallström. Jag är också övertygad om att det finns fler kunniga, entusiastiska kvinnor som vågar profilera sig och vågar vara i partiledarrollen.

Jag vill därför också gärna veta vad valberedningen har på lut?

Och för övrigt så har ju även Ulrica Messing figurerat.
Tillrättaläggande: Inget negativt med den gamla regeringen.

En viktig profil nu i partiet är jobben och välfärden. Men framförallt vilken jobbprofil dvs hur skapar vi jobb till alla som vill ha jobb.

Nuvarande regering (borgerlig) har inte lyckats övertyga om sin politik så då måste Socialdemokraterna visa vägen.
Det där är inte helt lätt att ha bara en åsikt om. Det är ju inte en liten "chefspost" det handlar om. Meritlistan behöver vara väldigt stark, starkt stöd från partikamrater och väljare , och dessutom visa en stark,verbal och påläst hållning inför situationer med bl a press.
Att vara övertygande, medlande och lyssnande därtill. Ja, mycket ska stämma. Vem som är min kandidat spelar inte så stor roll egentligen. Jag har flera kandidater, med olika "kvaliteter". Vitsen är, att när vi demokratiskt har valt person, ska vi stödja och finnas som ett bra team tillsammans. Man brukar inte veta förrän man har facit i handen. Vi får hoppas att vi alla blir nöjda!

LiZa


Bengt Silfverstrand: Ja, och den av dig beskrivna meritlistan passar som hand i handske på Mona Sahlin.
Jag tycker att med det representativa sätt som vi som parti utser partiordförande, där vi inte tillskillnad från våra grannländers socialdemokratiska partier har någon ”valkamp” mellan kandidaterna, så tycker jag att det är viktigast att diskutera vilka kvalitéer man/jag vill se hos en ny partiordförande.

Jag tror att det är viktigt att den nya partiordföranden sitter i riksdagen, vi som kommer ihåg Maria Leisners ordförandeskap i fp utan riksdagsplats inser nog att det finns en stor risk att hamna i bakvattnet.

Vi har idag 130 riksdagsledamöter varav ca hälften är män, jag tar för givet att flera av dem både män och kvinnor på ett utmärkt sätt kan leda Sossarna in i framtiden.

Mona Sahlin är en bra kandidat som har många goda egenskaper och som faktiskt bara var en Toblerone från att bli statsminister för 10 år sedan.

Men jag tycker inte att man ska fastna där om vi tittar på högerns mest framgångsrika ledare under de senaste 100 åren, F Reinfeldt så var han när han blev partiledare några år under 40, helt utan regeringserfarenhet men med erfarenhet från riksdagen och idéer om framtiden.

Jag tror helt enkelt att om vi tittar lite breddare så har vi en massa bra kandidater att välja mellan.

När vår representativt utsedda valberedning kommer med ett förslag så hoppas jag att man har gjort ett gediget arbete i att väga olika egenskaper mot varandra så att "deras" kandidat kan leda oss in i framtiden
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM