TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bergs kommun behöver fler och växande företag för att säkra tillväxt, jobb och en positiv utveckling. För att åstadkomma detta vill vi exempelvis satsa på de gröna näringarna i kommunen som har stor potential att växa ytterligare.


Vi socialdemokrater vill genomföra en grön omställning av vårt samhälle. En tuff klimat- och miljöpolitik är nödvändigt för jordens överlevnad. Bergs kommun kan här bli en vinnare. En grön omställning skapar förutsättningar för fler jobb med vatten-, sol- och vindkraft, biobränsle, ny teknik och energieffektivisering.


Bergs kommun ska vara en föregångare och inspiratör och aktivt stötta företag att bli mer klimat- och energieffektiva. Miljöarbetet ska integreras i all kommunal verksamhet för att åstadkomma en långsiktigt hållbar utveckling.


Vi vill med andra ord prioritera de gröna jobben inom jordbruket, skogen, vindkraften och ny miljövänlig teknik. Vi vill satsa på ökad produktion av förnyelsebar energi i Bergs kommun för att bidra till vårt gemensamma arbete mot klimathotet.


En eventuell uranbrytning omöjliggör en fortsatt utveckling av turismen som utgör en av kommunens viktigaste näringar. Mot bakgrund av detta säger vi ett kraftfullt NEJ till uranbrytning i Bergs kommun eftersom detta rimmar illa med Berg som miljö- och turistkommun.

 

Vi ser uranbrytning som ett hot mot en positiv utveckling av Bergs kommun och Jämtlands län.Hej

Jag håller med - uranbrytning har skövlat och dödat i många länder och saneringen i vårt eget Ranstad är inte avslutad.

Du kan titta på den här länken bla - jag är starkt emot kärnkraften pga brytningen och slutförvaret - inte kärnkraftverket i sej ..

http://janpaimo.blogspot.com/2009/02/nu-ar-jag-ratt-ilsk.html

Janne
Ni har inte ens låtit ett företag få komma med en miljökonsekvenskbeskrivning, eller hur?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM