TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sällan har jag sett någon agera så nonchalant och arrogant som finansborgarrådet i Stockholm, Sten Nordin gjorde i kvällens duell mot oppositionsrådet Carin Jämtin i Vasaparken.
 
Nordin slog sig för bröstet och menade att allt är frid och fröjd i den kungliga huvudstaden. Självkritik verkar inte vara herr Nordins starka sida om man säger så. Han använde också manliga härskartekniker gentemot Jämtin genom att se ned på henne och nästan vända henne ryggen.
 
Han for även med osanning och ljög publiken och tv-tittarna rätt upp i ansiktet genom att påstå att Socialdemokraterna skulle vara emot Förbifart Stockholm. Så är inte fallet! Vilket herr Nordin självklart är väl medveten om.
 
Men åter till debatten och de frågor som togs upp i denna. Stockholm är en mycket attraktiv stad som växer så att det knakar. Det är oerhört glädjande. Sverige är beroende av ett starkt Stockholm, på samma sätt som Stockholm är beroende av övriga Sverige.
 
Men staden har många utmaningar att ta itu med som verkar hämmande på utvecklingen. Bostadssituationen är ett sådant exempel. Under denna mandatperiod då högern suttit vid makten har 17 000 hyresrätter försvunnit. Antalet i bostadskö har ökat med 100 000!
 
Detta är en situation som måste förändras. Socialdemokraterna lovar därför 15 000 fler bostäder. Detta för att främja den ekonomiska utvecklingen och människors individuella frihet. Ett ökat bostadsbyggande skapar även jobb, vilket är ett annat område där det behövs satsningar.
 
Ungdomsarbetslösheten har exploderat i staden och många ungdomar och andra går arbetslösa. Detta är inte acceptabelt och kraftfulla insatser måste därför sättas in. Det handlar exempelvis om en aktiv lokal arbetsmarknadspolitik med stärkt samarbete mellan olika lokala aktörer, som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, skolan, näringslivet och kommunen.


Det handlar även om att satsa på utbildningar och praktikplatser istället för att skära ned på exempelvis Komvux som högern har gjort. Integrationen måste förbättras och småföretagande främjas. Jämtin talade även om möjligheten att flytta ut kommunal verksamhet ut från city till Tensta, Rinkeby och andra stadsdelar.


En av tre arbetslösa ungdomar i Stockholm saknar gymnasieutbildning. Kunskapsresultaten sjunker i nästan hälften av kommunens högstadieskolor och i vissa klasser i Stockholm är klasserna uppe i 30 elever. För att komma tillrätta med dessa brister föreslår därför Socialdemokraterna 1000 fler lärare i skolan. Detta för att skapa mindre klasser, lugn och ro och därigenom öka kvaliteten och hjälpa elever med särskilda behov.


En annan viktig utmaning för Stockholm är att lösa problemen med trafiken, kommunikationerna och infrastrukturen. Mycket fokus ligger på Förbifart Stockholm och personligen beklagar jag att socialdemokratin i Stockholm har ställt sig bakom detta. Istället för att bygga fler motorvägar borde man rikta in sig på utbyggd kollektivtrafik och cykelbanor. Detta är framtiden för framtidens storstäder.


Det ska bli spännande att följa valet i Stockholm och jag har gott hopp om att Socialdemokraterna och de rödgröna genom sitt massiva folkrörelsearbete ute på torg, i tunnelbanan och trappuppgångar kommer att mobilisera det stöd som krävs för att åstadkomma ett maktskifte i Stockholms stad såväl som i riksdagen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM