TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Valrörelsen börjar verkligen hetta till. Högern satsar 20 miljoner på en reklamkampanj där frågeställningarna är: bakåt eller framåt? bidrag eller fler jobb? mer bidrag eller välfärd? flum eller kunskap? kolkraft eller energi? Syftet är tydliggöra alternativen, och alternativen är så tydliga som de kan bli.

 

Högern går till val på att allt är bra som det är. Regeringen har dock fullständigt misslyckats med jobben. Sysselsättningen har minskat. Utanförskapet ökar liksom barnfattigdomen och långtidsarbetslösheten. Ungdomsarbetslösheten är bland Europas högsta. Socialbidragen ökar ute i landets kommuner. Välfärden urholkas.

 

Högern står för en bidragslinje medan vi socialdemokrater och de rödgröna står för en tydlig politik för fler jobb och ökade resurser till välfärden.

 

När det gäller skolan står högerns stämplings- och plakatpolitik mot de rödgrönas förslag om en sammanhållen skola för alla. På miljöområdet kännetecknas mandatperioden av Centerpartiets kärnkraftshaveri och passivitet.

 

I Aftonbladet och SvD fortsätter man dock hävda att socialdemokratin och de rödgröna saknar egen politik och förslag på jobbfronten. Vakna upp säger jag. Vi har presenterat massor med förslag, bland annat sänkta arbetsgivaravgifter, en ny riskkapitalfond, riskkapitalavdrag, kompetenssatsningar, en historisk satsning på infrastruktur och satsningar på välfärden.

 

Med alliansens politik går vi bakåt även om moderaterna i dagens DN återigen försöker göra sig till tolk för allmänintresset. Reinfeldt försöker även anklaga de rödgröna för att vilja göra det dyrare att anställa unga. Men det är inte sant och med regeringens facit faller detta platt till marken. Regeringen försöker använda finanskrisen för att dölja sina misslyckanden. Vi behöver en aktiv regering med förmåga att göra Sverige till möjligheternas land.

 

Läs mer: Martin Moberg, Martin Moberg, Katarina Nyberg Finn, Katarina Nyberg Finn, Röda berget, Röda berget, Rasmus Lenefors, Peter HultqvistUrsäkta vad är detta för dravel. Vilka bidrag har alliansen höjt eller planerar höja?

Och hur menar du att socialdemokraterna har en tydlig politik för jobb? Du kanske menar dubblad arbetsgivar- avgift för ungdomar, kilometerskatt som kommer höja matpriserna, utslagning av vår tunga elintensiva industri genom högre elpriser, utslagning av tusentals nystartade företag genom borttagning av RUT och ROT?

Eller menar du att att ni vill återgå till att förklä och gömma arbetslösheten och utanförskapet genom "åtgärder" som fejk-utbildningar hos arbetsförmedlingen och förtidspensionering av unga?

Du verkar lika verklighetsfrånvänd som resten av socialdemokratin. Wake up and smell the coffee. Get a grip.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM