TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Delegationen för romska frågor har gjort en utredning som överlämnats till regeringen. Utredningen visar på det skrämmande utanförskap romerna befinner sig i.

 

Arbetslösheten är 80 procent och det är ett fåtal romska barn och ungdomar som fullföljer sina studier. Romerna möts av diskriminering och förakt var än de rör sig. Detta utan att någon egentligen bryr sig. Detta i Sverige år 2010.

 

I Europa är förföljelserna av romerna omfattande och växer i styrka. I Frankrike till exempel har president Nicolas Sarkozy utmålat romerna som ett nationellt hot.

 

Presidenten har lovat att jämna olagliga romska läger med marken och att utvisa romer som stör ordningen. Han vill alltså lösa romernas utanförskap genom deportation.

 

Detta ska även ses mot bakgrund av den mutskandal som är under uppsegling i landet. Sarkozy försöker flytta fokus från denna skandal till att ena landet mot en gemensam fiende. Romerna. Känns detta igen från mellankrigstidens Europa?

 

Även den italienske premiärministern Silvio Berlusconi agerar på ett liknande sätt och i Ungern mördas romer.

 

Detta är en skrämmande utveckling och historien ger många avskräckande exempel på vad liknande retorik och handlingar kan leda till om inte de goda krafterna agerar i tid.

 

Läs mer om romernas situation i Krister Kronlids intressanta inlägg.Arbetslösheten är 80 procent..Och endå kan man köra Mercedes med en stor husvagn efter ..Var får dom pengar från?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM