TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det var partiledardebatt igår på Pridefestivalen. Jon Voss rapporterar om debatten på QX och konstaterar att skiljelinjen mellan de båda blocken är klar på det familjepolitiska området. Alliansen håller igen samtidigt som de rödgröna är öppna för reformer. De rödgröna är helt enkelt mer hemtama med frågeställningarna.

 

Mona Sahlin lyfte fram kampen mot hatbrott som det viktigaste reformområdet. Jag kan bara instämma. Det är inte acceptabelt att HBT-personer utsätts för våld, diskriminering och glåpord år 2010. Det är helt enkelt nog nu!

 

Det är därför skrämmande att det finns inskränkta homofober som kristdemokraternas riksdagsledamot Annelie Enochson som menar att hatbrottslagen är problematisk eftersom heterosexuella inte skyddas av lagen om hets mot folkgrupp.

 

Enochson menar till och med att Pride hetsar mot heterosexuella. Hon menar vidare att det inte "är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap". Jag undrar vilken värld denna kvinna lever i.

 

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder menar i sin tur att normalisering av HBT-personer kan leda till att vi accepterar tidelag och pedofili. Ett liknande resonemang om det sluttande planet har kristdemokraten Lennart Sacrédeus fört tidigare.

 

Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna förenas av de båda partiernas reaktionära politik kring HBT-frågor, jämställdhet, sexualpolitik och aborter.

 

Kristdemokraterna brukar tala om verklighetens folk. Men vilka tillhör detta verklighetens folk egentligen? Jag skräms av denna retorik som syftar till att stänga ute människor som bryter mot den kristdemokratiska, reaktionära normen. Vart tog kampen för människovärdet vägen?

 

Dessa hatets krafter måste bekämpas. Låt de goda krafterna sluta upp kring alla människors lika värde och rätt. Oavsett ursprung. Oavsett religion, kön, hudfärg eller sexualitet.

 

För att citera Lars Ohly: "Familjepolitiken skall utgå från verklighetens familjer" och inte från kristdemokraternas heteronormfamilj!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM