TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

EU-kommissionen föreslår att det ska bli upp till varje EU-land själv att avgöra om man vill tillåta genmodifierade grödor, GMO, eller inte. Jag tycker det är ett bra förslag.

 

Frågan om GMO är känslig och känslorna för eller emot brukar svalla. Motståndarna hävdar att GMO handlar om ett antal stora globala koncerners profithunger och att GMO hotar miljön och ekosystemen genom att de genmodifierade grödorna kan sprida sig ut i naturen.

 

Förespråkarna menar dock att vi genom GMO kan bidra till att lösa världssvälten. Andelen odlingsbar mark är konstant samtidigt som jordens befolkning växer explosionsartat.

 

Det är självklart att regelverket måste vara tydligt och att varje gröda, släktskap och egenskaper måste kartläggas noga innan den blir godkänd för odling. Försiktighetsprincipen ska råda. Även frågan om patent måste utredas noga. Patent ska inte få hindra en positiv utveckling.

 

Men samtidigt måste vi vara tydliga. Har vi råd att gå miste om de möjligheter ökad genmodifierad odling kan innebära? Människan har för övrigt förädlat mer fruktbara grödor sedan urminnes tider.

 

Självklart löser inte GMO alla problem, en mer rättvis fördelning av jordens resurser måste också till, men GMO kan vara ett litet steg på vägen mot en bättre värld.GMO DÖDAR PÅSTÅ INTE ANNAT FÖR DÅ LJUGER DU! MONTESANTO ÄR GIRIGA! ANNAT ANNAT ÄR LÖGN. JAG ÄR INTE TOKIG ELLER NAIV JAG VET VAD SOM PÅGÅR GÖR DU?!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM