TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagens Aftonbladet står det att läsa att motståndet mot kriget i Afghanistan växer och att "det är en tydlig förändring". Min uppfattning är att stödet är fortsatt starkt för svensk truppnärvaro i Afghanistan. Med tanke på de senaste dagarnas hätska debatt kan man förvånas över att inte stödet sjunkit mer.

 

Mona Sahlin betonar i Svenska Dagbladet att det inte är meningsfullt att tala om ett slutdatum för de utländska trupperna i Afghanistan. Det är situationen och läget på marken som styra när vi ska lämna landet och inget annat. Bra Mona, stå på dig! Ledarskap handlar om att driva opinion och att våga stå på sig även när det är kärvt.

 

Läget i Afghanistan har blivit tuffare, ingen tvekan om detta. Men i detta läge vill svenska debattörer dra tillbaka trupperna. Hur oansvarig får man vara egentligen? Jag skräms av denna naivitet och det gör ont i hjärtat. 

 

Har vi inte lärt oss av historien? Vart var omvärlden när talibanerna tog över och införde sitt blodiga skräckvälde? Vart var omvärlden under folkmordet i Rwanda när nästan en miljon människor massakrerades? Vart var omvärlden när omkring 8000 människor slaktades utanför Srebrenica? Och så vidare.

 

Det går inte att ställa sig neutral i dessa lägen! Det handlar om att visa solidaritet i handling och inte bara i vackra ord och formuleringar!

 

Verklig fred och återuppbyggnad kan inte ske förrän säkerheten garanteras. Det handlar om att ge de afghanska folket reell möjlighet att styra sin egen framtid.

 

Visa solidaritet med det afghanska folket. Stöd våra svenska soldater. Svensk trupp kvar i Afghanistan!Berätta vad du tror är anledningen till kriget är du snäll. Folkmordet i Rwanda var fruktansvärt och skulle kunnat förhindras.

Talibanregimens övertagande kan inte jämföras med detta. Dessutom måste du förstå att det inte handlar om någon regim, det handlar inte om förtryck av kvinnor, det handlar inte om att skolor skall byggas för barn. Det handlar om rädsla, det handlar om pengar och det handlar om misstro samt förakt för människor som anses vara mer primitiva än "vi" i västvärlden.

Det är modern imperialism och kolonisering. Det finns en mängd regimer i världen som också förtrycker och mördar enstaka folkgrupper, som förtrycker kvinnor, som avrättar hbt-personer men dessa regimer regerar i länder som anses vara allierade, eller i länder som inte anses vara ekonomiskt intressanta. Saudiarabien och Pakistan är två exempel. Hur kommer det sig att man inte ska kriga där och demokratisera dessa länder?! Du är naiv och okunnig herr Abramsson. LÄS PÅ OCH FÖRSTÅ!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM