TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderaterna i Berg och Folkpartiet har öppnat upp för uranbrytning i Bergs kommun och i Jämtlands län. Argumenten för detta är att det skapar jobb och att tekniken har gått framåt.

 

Högerpartierna har fel i båda fallen. Uranbrytning hotar en positiv utveckling kring Storsjöbygden genom de förödande konsekvenser uranbrytningen skulle få för miljö och natur.

 

Vem vill turista i ett område med omfattande uranbrytning? Uranbrytning hotar Jämtlands läns anseende som ett turist- och miljölän.

 

Vi behöver ingen kärnkraft. Det är ett omodernt, dyrt och osäkert energislag. Alternativen är så mycket bättre.

 

Energiförbrukningen kan minska kraftigt genom energieffektivisering till exempel. Ingen tvekan om det. Sådana åtgärder sänker även kostnaderna samtidigt som det öppnar upp för nya jobb, företag, produkter och tjänster.

 

Andra utvecklingsområden är vindkraft, solceller och biobränslen. Jag tycker även att man borde titta på möjligheten att öka vattenkraftskapaciteten.

 

Föredömen lyssnar man på, det är därför viktigt att Sverige ligger i framkant och driver en aktiv politik för energieffektivisering och förnyelsebara energikällor

 

Detta enorma möjligheter för Bergs kommun, Jämtlands län och Sverige. Vi har allt att vinna på att ta täten i energiomställningen. Vi har förutsättningarna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM