TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag såg en riktigt bra film igår, Baader Meinhof Komplex, som beskriver ett spännande och mycket omdebatterat kapitel i vår nutidshistoria. Den sexuella revolutionen och vänsterrörelsens terrordåd i Tyskland under slutet av 1960-talet fram till slutet av 1970-talet.

 

Filmen beskriver frustrationen hos dåtidens vänsterungdom över ett Tyskland som inte gjort upp med sitt nazistiska förflutna och frustrationen över läget i världen.

 

1960-och 1970-talen präglades på många sätt av politisk oro och osäkerhet, kravaller, politisk extremism och terrorism samt politiska mord. En tid präglad av politisk radikalitet, sexuell frigörelse, Vietnamkriget, kamp för medborgerliga fri- och rättigheter, Martin Luther King, Malcom X, Kennedybröderna, Nixon, shahen av Iran och OS i München.

 

Baader Meinhof Komplex beskriver hur en grupp frustrerade studenter kring Gudrun Ensslin, Andreas Baader och Ulrike Meinhof radikaliseras och sluter sig samman kring motståndet mot den amerikanska och kapitalistiska imperialismen.

 

En imperalism som måste bekämpas till varje pris och med vilka medel som helst. Det handlar om revolution och väpnad kamp.

 

Det är en rå skildring av hur en grupp människor radikaliseras, sluter sig samman och utvecklas till en sekt som tar till våld för att leda kampen för en rättvisare värld.

 

Jag hade kanske trott att filmen skulle romantisera vänstervåldet, eftersom det tyvärr finns en tendens till detta i samhället.

 

Men filmen skildrar en grupp terrorister som ägnar sig åt bankrån, gisslantagningar, attentat och mord.

 

Det är en skildring av hur dessa människor offrar sina familjer, släkt och vänner för kampen mot det existenstiella och strukturella förtryck som råder i samhället och hur gemenskapen allt mer löses upp genom yttre tryck och interna motsättningar.

 

Filmen visar hur lätt gemensamt engagemang och en vilja att förändra världen kan övergå i sekterism.

 

Om ni inte sett denna fantastiska film måste ni se den!

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM