TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Inga-Britt Ahlenius, avgående chef för FN:s internrevision, går i en rapport till hårt angrepp på FN och dess generalsekreterare Ban Ki-Moon. Ahlenius menar att han är en svag ledare och att FN är en organisation i förfall. Ahlenius är inte den första som kritiserar den nuvarande generalsekreteraren.

 

Detta är allvarlig kritik som alla som värnar FN som organisation måste ta på allvar. FN är en mycket viktig organisation som har en given plats i världen. Tyvärr intar FN en allt mer undanskymd roll i världspolitiken. Risken är att FN bli ovidkommande.

 

Vad krävs då för att stärka FN? Visst är laget alltid starkare än jaget, men jag är övertygad om att FN behöver en stark ledare med en framtoning som kan göra FN:s röst hörd i världen. Det har tyvärr inte organisationen idag.

 

FN:s muskler måste stärkas, och ges möjlighet att sätta kraft bakom orden, oavsett om det gäller kampen mot klimatförändringarna, fattigdom, svält, säkerhet eller andra globala ödesfrågor.

 

Säkerhetsrådet måste reformeras. FN blir aldrig starkare än vad medlemsstaterna gör organisationen till. FN behövs, om detta råder inget tvivel.

 

I arbetet med att reformera och stärka FN har Sverige en viktig roll. Sverige måste lyfta fram FN i utrikespolitiken och FN:s röst i världen måste stärkas!

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM