TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Socialstyrelsen och Ungdomsstyrelsen visade i två rapporter nyligen hur ungdomarnas situation har försämrats under de senaste åren.

 

Behovet av socialbidrag ökar liksom antalet personer som är långvarigt beroende av socialbidrag. Fattigdomen bland unga och barn breder ut sig allt mer. År 2009 var 76 procent, jag skriver det igen, 76 procent, av unga vuxna med barn fattiga!

 

Samtidigt vet vi att många unga mår far illa psykiskt. En av fem tjejer i årskurs nio har skurit sig. Detta är skrämmande siffror, och ett rop på hjälp på samma sätt som att dricka för mycket alkohol, utsätta sig för sexuella risker eller att bråka mycket med sina föräldrar.

 

Samhället måste ta dessa rop på allvar och samarbetet mellan olika samhällsaktörer måste stärkas. Hjälp måste sättas in på ett tidigt stadium.

 

Att så många ungdomar far illa i dagens samhälle visar att det är något grundläggande fel i samhället. Orättvisorna och klyftorna i samhället breder ut sig. Motsättningarna ökar och samhällsklimatet blir allt kallare.

 

Utanförskapet har ökat under högerns år vid makten och inte minskat som de lovade. Situationen har förvärrats av högerregeringens politik.

 

Till exempel har man skurit ner antalet utbildningsplatser samtidigt som man infört ett aktivitetsförbud för ungdomar, vilket tvingar unga arbetslösa att vänta i tre månader på utbildning, praktik eller annan insats.

 

Istället för att föra en aktiv politik för att skapa förutsättningar för fler jobb och en stärkt välfärd har högerregeringen valt att sänka skatterna för de rikaste i samhället. Är detta rättvist? Högerns politik leder till ökade klyftor och motsättningar i samhället.

 

Vi behöver en rödgrön regering som sätter kampen mot barnfattigdomen och ungdomsarbetslösheten i främsta rummet. Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa. Det är ingen synvilla herr Reinfeldt. Ungdomarna behöver jobb och inga fler skitår!

 

Vi socialdemokrater vill att unga ska få hjälp första dagen de besöker arbetsförmedlingen, den som saknar gymnasieutbildning ska ha rätt att komplettera den och vi behöver fler sommarjobb, utbildnings- och praktikplatser.

 

Vi vill även ta bort arbetsgivaravgiften för den som anställer en arbetslös ungdom.

 

Vi socialdemokrater vill göra Sverige till möjligheternas land. Där det finns arbete och välfärd för alla. Så skapar vi framtidstro och gör Sverige rättvisare och starkare.Möjligheternas land, utan elektrisk ström, med fri invandring, HA HA HA
för ett tag sen var det kritik från S att regeringen halverat arbetsgivaravgiften för ungdomar. det var att skänka hundratals miljoner till McDonalds (att se det som att de får något och inte betalar in mindre visar S inställning till skatter) nu ska plötsligt avgiften bort helt. det är inte lätt vara sosse och bara anpassa sig till populism och plötsliga infall hela tiden. att kritisera regeringen för att ungdomar inte får insatser direkt är att kasta sten i glashus. har själv jobbat på Af under s-styrda regeringar och det var likadana direktiv då. ungdomar skulle söka jobb några månader först innan det kunde bli tal om några insatser.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM