TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den senaste tiden har det varit mycket diskussion om SJ och Trafikverket. Den bristande servicen och tillgängligheten samt oförmågan att samarbeta mellan olika berörda aktörer är oacceptabel. Åtgärder måste sättas in för att reparera deras skamfilade varumärken.

 

Vad är då problemet? Det handlar bland annat om åldersstigna tåg, bristfälligt underhåll av tåg, lok och vagnar, oklar ansvarsfördelning, för hårt tryck på spåren och bristande statliga anslag.

 

Det behövs en ordentlig analys av vad som krävs för att komma tillrätta med dagens kaos.

 

Vi behöver en rödgrön regering som prioriterar järnvägstrafiken och som genomför en satsning på höghastighståg och fler spår. Bland annat för att avlasta nuvarande spår. Som det är idag kör, regional-, gods-, express- och pendeltåg på samma banor.

 

Men en satsning på höghastighetsjärnväg är framför allt en strukturell investering som kommer att få långsiktig betydelse för Sveriges möjligheter att konkurrera i en mer föränderlig värld.

 

Samtidigt måste mer trafik föras över från väg till järnväg för att minska utsläppen från transportsektorn. Men det är inte bara inom detta område vi behöver en aktiv regering. Detta gäller även inom flyget.

 

Både SAS och SJ präglas idag av dålig service och tillgänglighet, bristfälligt underhåll och åldersstigna maskiner som behöver förnyas.

 

Vi behöver en aktiv regering som vet vad den vill och som inte tror att ökad privatisering löser alla problem. Den statliga styrningen måste öka!

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM