TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Politik är att vilja. Genom val och beslut idag formar vi framtiden. Detta gäller inte minst inom energipolitiken. Högern och andra kärnkraftskramare försöker framställa kärnkraften som nödvändig för Sveriges energiförsörjning, för jobben och för välfärden. Man vill påstå att kärnkraften är modern, ren och säker.

 

Inget kunde vara mer fel. Kärnkraften är en komplicerad, dyr, sårbar och smutsig energiform.

 

Produktionsstopp, vilket inte är speciellt ovanligt, medför ökade priser för företag och medborgare.

 

Kärnkraft är ett centralistiskt och industriellt projekt som kräver exploatering och brytning av uran i stora naturområden. Miljökonsekvenserna av detta borde vara väl kända för var och en.

 

Uran är en ändlig energikälla. Kärnkraft kan därför inte påstås vara en långsiktigt hållbar energiform. Frågan om sluthantering av kärnbränsleavfallet är olöst samtidigt som konsekvenserna av en olycka är enorma.

 

Kärnkraften är dyr och innebär misshushållning av våra gemensamma resurser som istället borde satsas på en grön omställning och energieffektiviseringar. Det är att värna en modern och långsiktigt hållbar energiförsörjning.Tankarna går till år 2003... och den irakiske inforamtionsministern som skulle rabbla upp allsköns smörja när alla visste att den var fel.

"Produktionsstopp, vilket inte är speciellt ovanligt, medför ökade priser för företag och medborgare."

Så därför vill du ni se till att orsaka ett totalt och ständigt närvarande produktionsstopp. Error 404: logic reasoning not found.

Tittar man på normalåren är kärnkraft en utomordenlitgt tillförlitlig kraftkälla, med en tillgänglighet på ca 85-95%, vilket är betydligt bättre än exempelvis vindkraften klarar av.

"Kärnkraft är ett centralistiskt och industriellt projekt som kräver exploatering och brytning av uran i stora naturområden. Miljökonsekvenserna av detta borde vara väl kända för var och en."

Nidbilderna som kärnkraftshatare och uranbrytningsmoståndare sprider menar du... ja dessa känner vi till.

Få känner till verkligheten... att länder som Canada och Australien, med miljölagstiftningar som är lika hårda som vår, med övervakning lika bra som vi har, klarar av uranbrytning utmärkt. å känenr till att en gruvarbetare i LKAB på tidigt 70-tal fick en stråldios som är 2000% högre än vad en australiensisk uranbrytare får idag.

"Uran är en ändlig energikälla."

Who cares? Alla slags kraftverk, oavsett energislag, har en ändlig livslängd, vilket gör att de förr eller senare kommer att ersättas. Uranrserverna i världen räcker minste 2-4 reaktorgenrationer till utan att vi ens börjar svettas över tillgången.

Det riktigt spännand eär ju förståss när vi slutar uppfröa oss som teknofoba idioter och släpper fram Generation IV-reaktorerna. För då kan vi utnyttja det uran vi redan har i vår ägo idag...

....20(!) gånger till.

Socialdemokraternas svar på detta? "(mp) vill stänga kärnkraften så vi hänger på".

"Frågan om sluthantering av kärnbränsleavfallet är olöst"

Fel, vi har sedan 1970 talet haft tekniken för att göra det. Naturen visade oss hur man gör. Det vi gör nu är att se till att alla paranoida människor accepterar det också.

"konsekvenserna av en olycka är enorma"

Lögn och förbannad dikt, vilket Harrisburg visade oss med stor framgång.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM