TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

IOGT-NTO har genomfört en enkät till kommunerna i Jämtlands län angående sommaraktiviteter för barn. De flesta kommuner (Berg, Bräcke, Härjedalen och Östersund) har någon form av sommaraktiviteter, exempelvis discon, läger och öppna fritidsgårdar.

 

Åre, Strömsund och Ragunda har dock inte detta. Det är allvarligt då vi vet att klassklyftorna växer liksom barnfattigdomen. 250 000 barn lever i familjer med ekonomiska eller sociala problem. Det är oerhörda siffror. TVÅHUNDRAFEMTIOTUSEN BARN?!

 

För att komma tillrätta med dessa strukturella problem i samhället krävs medvetenhet och en tydlig politik för fler jobb och ökad rättvisa. Det är oacceptabelt att klyftorna växer och att så många barn lever i utsatta miljöer.

 

För många barn är det till exempel svårt att komma tillbaka till skolan efter sommaren och behöva svara på frågan vad de har gjort under sommarlovet. Den känslan ska inget barn behöva uppleva!

 

Det är därför oerhört viktigt att kommunerna erbjuder exempelvis sommarjobb, öppna fritidsgårdar, gemensamma badutflykter, discon och andra aktiviteter som är gratis.

 

Detta är även viktigt för att skapa alternativ till alkoholen och för att ge barn i missbrukarmiljöer en möjlighet till paus i vardagsstressen.

 

Vi behöver en aktiv politik som sätter kampen för fler jobb, ökad rättvisa och solidaritet i första rummet!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM