TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För att polisen ska bli bättre på att lösa brott i glesbygd föreslår Rikspolisstyrelsen i en rapport införandet av mobila polisenheter i glesbygd. Detta i områden där polisens närvaro är begränsad.

 

Tanken är att den föreslagna styrkan snabbt ska kunna agera på mindre orter och därmed bli effektivare i sitt arbeta att lösa brott och samtidigt verka förebyggande.

 

Enheten ska präglas av rörlighet, flexibilitet och behovsanpassning. Äntligen säger jag! Mobilia serviceenheter borde prövas inom fler områden där utglesningen av service pågår.

 

I början av 2000-talet diskuterades mobila hälsocentraler i Jämtlands läns landsting inom ramen för det hårt kritiserade Karolina-projektet. Tanken var, precis som i fallet med mobila polisenheter, att erbjuda service i glest befolkade områden. Att förbättra servicen helt enkelt för medborgarna.

 

Tyvärr föll förslaget om mobila hälsocentraler efter omfattande protester i media, av medborgarna och av högeroppositionen.

 

Om glesbygden ska överleva krävs samarbete, mod och en förmåga att tänka nytt!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM