TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jaha då var fotbolls-VM slut för den här gången. Ett VM som mer kommer att gå till historien för den glädje, entusiasm och engagemang som den afrikanska publiken visade och mindre för den sprudlande fotbollen.

 

Spanien vann till slut efter ha besegrat Holland. Detta var min drömfinal på förhand. Jag är glad över att Spanien vann och att inte den fula och cyniska fotbollen fick vinna.

 

Det som gjort att jag tidigare älskat Hollands spel har varit deras sprudlande offensiv, passningsspelet och glädjen. Tron på den vackra fotbollen helt enkelt. Av detta syntes intet i finalen som kommer att gå till historien som en av de fulaste någonsin. Holland försökte inte ens spela fotboll utan bara kapa spanjorerna.

 

Men okej, Holland ska ha heder för att ha gått till final, när andra storlag föll bort, såsom Italien, Frankrike och Argentina. Dessa åldersstigna lag borde fundera över sin framtid.

 

Även världens mest överskattade landslag England föll bort på ett tidigt stadium. När ska svenskar och engelsmän förstå att England inte har något att komma med? Visst, man har så kallade stjärnor, men inget lag. Även Brasilien och deras cyniska spel fick på nöten.

 

Det lag som imponerade mest på mig var helt klart Tyskland, som imponerade även i VM 2006 och EM 2008, som spelade en offensiv fotboll tillsammans med den tyska starka organisationen och lagmoralen. Det ska bli spännande att se det unga laget framöver. Tyskland har framtiden för sig.

 

Spanien vann och är värdiga mästare, men utan att imponera som i EM för två år sedan. Då var det fullt ös medvetslös som gällde, bland annat representerat av Spanien, Ryssland, Holland och Tyskland.

 

Nu får man längta till att de stora ligorna börjar i augusti! Längtar redan!!!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM