TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Expressen avslöjar idag att Maud Olofsson planerar att avgår efter höstens val. Äntligen säger jag! Jag kommer inte att sakna henne kan jag ju säga direkt.

 

Troligtvis handlar det om att hon helt enkelt fått nog. Hon har haft en kämpig mandatperiod med vikande opinionssiffror, tuffa frågor att hantera samtidigt som hon fått mycket kritik för hennes förvandling av det gamla folkrörelsepartiet till ett nyliberalt parti.

 

Samtidigt har hon varit partiledare under lång tid och tiden har väl börjat ta ut sin rätt får man förmoda.

 

Expressen uppger att man redan börjat tala om efterträdare internt. Det är nog klokt. Partiet behöver ordentligt med tid för att hitta nån lämplig kandidat som kan restaurera partiet efter Olofssons ledarskap.

 

Olofsson kommer att ha en plats i historieböckerna som den ledare som tydligare än någon förde in partiet i högerfållan och hon var med om att föra alliansen till regeringsmakten. Men, hon misslyckades med att göra partiet framgångsrikt väljarmässigt.

 

När det gäller efterträdare finns det ingen självklar favorit. Den som är mest erfaren och känd är ju Andreas Carlgren, utan tvekan, men han är ju ingen superstar direkt som kommer att engagera och entusiasmera väljarna.

 

En i mina ögon mycket hetare kandidat är då Annie Johansson, även om hon bara är 26 år. Men hon är kunnig, engagerad och väldigt ideologisk. Det vore väldigt spännande om hon blir partiledare samtidigt som Gustav Fridolin tar över ena språkrörsposten i Miljöpartiet. Två åttiotalister!Kommer hon i så fall avgå samtidigt som Mona Sahlin?
Då förlorar två partier sin kvinnliga ledare.
Det är inte omöjligt att mådan kommer att kommas ihåg för sin prestation att helt på egen hand radera ut centrumpartiklarna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM