TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Brottsförebyggande rådet rapporterar att hatet mot judar ökar. Förra året anmäldes 250 antisemitiska hatbrott i Sverige. En ökning med 57 procent sedan 2008. Även om detta antal är oacceptabelt så misstänker jag att det bara är toppen på ett isberg.

 

Som jag skrivit om tidigare vågar många judar i Sverige inte bära Davidsstjärnan offentligt och judiska begravningsplatser skändas. Detta i ett demokratiskt och öppet land som Sverige anno 2010.

 

Tyvärr blir jag inte förvånad. Det finns en misstro och misstänksamhet gentemot judar som går långt tillbaka i mänsklighetens historia. Detta kommer även till uttryck i debatten om Israel och palestinierna där kritiken gentemot Israel ofta gränsar till hat.

 

Varifrån kommer detta hat och misstänkliggörandet av en hel befolkning?

 

Vi kan inte acceptera antisemitismen som breder ut sig i vårt land. Vi måste säga ifrån och tydligt deklarera avståndstagande från detta! Det är en kamp som berör oss alla.Du skrev:
"Hatet mot judar ökar "

Det är väl för dom försvarar sig.

Inga socialister vill att någon i kollektivet sticker ut mot diktaturer och makt.
Hej Mikael!

Eva Lindgren verkar ju var direkt vrickad och en sak är säker att hon talar bara för sig själv och inte för socialister i allmänhet; f.ö. verkar hennes synpunkter komma ur ebn högerhjärna. När det gäller själva situationen i regionen kring Israel kan man ju ha delade meningar om vad som är rätt eller fel. Men att det skulle resultera i hat mot judar - eller araber också för den delen - är sjukt.

Jag är själv kritisk mot vad Israel företagit sig i Gaza. Jag är också keritisk mot Hammas inställning att förinta den judiska staten. Och jag är kritisk till att både Israel och Pelstina inte garanterar alla sina medborgare samma demokratiska rättigheter. Och jag är f.ö. kritisk också till de patriarkala dragen i båda religionerna judendom och islam.

Men detta inverkar inte på min vänskapsband med vare sig judar eller araber. Och naturligtvis är jag kritisk till ökat våld i det svenska samhället.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM