TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blir allt vanligare att företag gör sig av med anställda för att sedan hyra in dessa genom bemanningsföretag. En fråga som i dagarna är högaktuell inom flyget exempelvis.

 

Företagen försöker utveckla strategier för att slippa LAS, arbetsgivaransvar och att anställa. Allt för att pressa kostnaderna och öka vinstmarginalerna.

 

Arbetsmarknaden blir alltmer på företagens villkor. Det är en oroande utveckling som accelererar allt mer genom att konkurrensen om jobben blir allt tuffare.

 

Företagen vill ha ökad flexibilitet och öppna upp för mer av individuellt förhandlande ute på arbetsplatserna. Konsekvensen för arbetstagaren blir ökad otrygghet och svårigheter att planera sin vardag. Inom vissa områden kan dagens arbetsmarknad beskrivas som modernt slaveri. 

 

En utveckling som högerregeringen eldar på genom sin politik för den så kallade arbetslinjen. En politik som går ut på att straffa de sjuka och arbetslösa och skapa ökade motsättningar i samhället.

 

Delar av högern, bland annat major Björklunds Folkpartiet och nyliberalerna i CUF, pratar om att införa ungdomslöner och om att ta bort anställningstryggheten på arbetsmarknaden. Allt efter devisen hungriga vargar jagar bäst.

 

Det är inte mindre av trygghet människor vill ha utan mer. Det är människor som känner trygghet som vågar satsa och utveckla och därigenom skapa förutsättningar för ökad sysselsättning och tillväxt.

 

Den rödgröna oppositionen har en kraftfull politik för fler jobb, välfärd och en grön omställning för ett rättvisare och mer solidariskt Sverige.

 

Vi har inte råd att lämna en hel ungdomsgeneration på efterkälken. Vi vill därför sätta in kraftfulla åtgärder för att bekämpa den oacceptabelt höga ungdomsarbetslösheten.

 

Vilket Sverige vill du ha? Den 19 september har du möjlighet att göra din röst hörd för ett Sverige präglat av möjligheter.

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM