TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kritiken haglar fram gentemot Israel efter dagens tragiska händelse. Det är en djup tragedi som bara gagnar extremister och våldets makter. Läget är fortfarande oklart vad som riktigt hänt. En ordentlig utredning krävs därför. Det handlar om att förhindra hat och propaganda att sprida sig.

 

Tyvärr märker man redan nu hur olika Israelkritiker mobiliserar runtom i världen. Det är osmakligt och oacceptabelt.

 

Ansvaret för dagens händelse faller naturligtvis tungt på Israel och kommer skada landets anseende för lång tid framöver. Ett ansvar som drabbar hela det israeliska samhället. Israel måste nu som regionens enda demokrati och rättsstat ta sitt ansvar.

 

Men självfallet måste även ett stort ansvar läggas på aktivisterna i Ship to Gaza. Självfallet måste dessa varit medvetna om risken för konfrontation. Aktivisterna hade till exempel kunnat välja en annan väg för att föra in förnödenheter till befolkningen i Gaza. Det valet gjorde man dock inte.

 

Många kräver idag sanktioner och bojkotter av olika slag gentemot Israel. Men på vilket sätt kommer det leda utvecklingen framåt och gagna arbetet för fred och försoning?

 

Det som behövs är en förutsättningslös dialog. Våldet måste stoppas på båda sidor. Extremism och terrorism måste kämpas. Israels rätt att skydda sitt land och sin befolkning från raketbeskjutning och terrorism måste klarläggas.

 

Det internationella samfundet med FN, EU och USA i spetsen måste nu ta sitt ansvar för den palestinska befolkningen i Gaza och samtidigt säkerställa att vapensmuggling förhindras.

 

Låt inte hatets och våldets makter segra! Låt detta självdestruktiva ödesdrama få ett slut!

 

Cordelia Edvardsson Per Wirtén Gunnar Hökmark Expressen ledare Svenska Dagbladet ledare Hej Mikael!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där de blev överlumpade. Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Jag vill inte heller att hatet ska segra.

Läs hela artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html
Vet du vem som finansierar Ship to Gaza?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM