TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Miljöpartiet och Maria Wetterstrand går på offensiv mot major Björklunds skolpolitik. Äntligen!! säger jag. Äntligen går någon på ordentlig offensiv mot denna förlegade politik.

 

Wetterstrand menar att Björklund sätter för stort fokus på att straffa och disciplinera eleverna. Jag kan bara hålla med. Självklart finns det brister inom den svenska skolan. Men låt oss då komma tillrätta med dessa utan att slå sönder vår nuvarande modell.

 

Låt skolan även i fortsättningen präglas av dialog, samarbete och kreativitet. Denna modell tror jag är mycket mer framgångsrik än Björklunds enkelspåriga politik med fokus på bestraffning, disciplin, kvarsittning och tidigare betyg.

 

Björklund verkar tro att skolans alla problem försvinner med tidigare betyg och att det är viktigt för informationens skull. Att helt enkelt visa var eleven befinner sig kunskapsmässigt.

 

Utan tvekan är det viktigt med kontinuerlig kontroll och uppföljning för att se var eleverna befinner sig. Men är verkligen betyg rätt väg att gå då? Vad visar och säger betygen egentligen?

 

Vi måste hitta alternativa sätt att mäta elevernas resultat. Det är riktig feedback som behövs och då är det bättre med tydliga och utvecklade skriftliga omdömen istället för en enda siffra eller bokstav.

 

Den rödgröna oppositionen måste ta tillbaka initiativet i skolfrågan från betonghögern. Skolan ska vara lustfylld. Låt oss därför ta till vara elevernas lust och nyfikenhet att lära. Kunskap är makt, och ett viktigt vertyg för att skapa ett mer jämlikt och rättvist samhälle.

 

Skolan behöver mer resurser och inte tidigare betyg!

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM