TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Inför klimatmötet i Köpenhamn var miljö- och klimatfrågan på allas läppar. Tyvärr har frågan därefter kommit i skymundan, kanske inte så konstigt med tanke på finanskrisens härjningar. Men likväl, finans- och klimatkrisen hänger samman genom att båda är en följd av kapitalismens härjningar och rovdriften av vår miljö.

 

Vår framtid avgörs av miljö- och klimatfrågan. Målet måste vara att skapa en långsiktig hållbar utveckling och ett alternativ till dagens rovgiriga kapitalism.

 

När det gäller diskussionen om FN:s vetenskapliga klimatpanel (IPCC) så kan man självklart diskutera om man räknat rätt på decimalerna. Men låt oss fokusera på själva sakfrågan.

 

Världen och Sverige befinner sig i ett vägskäl. Miljö- och klimathoten kräver en grön omställning av vårt samhälle. Utvecklingen kräver en annan samhällsutveckling.

 

Vi behöver en alternativ ekonomisk världsordning. Vi behöver satsa på energieffektivisering och förnyelsebara energikällor.

 

Vi behöver även fundera över en alternativ livsmedelsstrategi. Sverige har en importandel på omkring 45 procent. Fundera över vilken belastning det ger på klimatet i form av onödiga transporter.

 

Till detta ska även läggas det faktum att FN beräknar att matproduktionen måste öka med 70 procent under de närmaste 40 åren för att föda en växande befolkning och för att halvera svälten. Frågan måste därmed vara: Tar vi vårt ansvar för att bekämpa världssvälten?

 

En alternativ livsmedelsstrategi och en satsning på de gröna näringarna i Sverige skulle även innebära ett enormt lyft för landsbygden och dess möjlighet till överlevnad.

 

En grön omställning av samhället skapar förutsättningar för en massa jobb samtidigt som det innebär enorma konkurrensfördelar för svenskt näringsliv att ligga långt framme i denna utveckling.

 

Arbetet med att ställa om samhället måste ha högsta prioritet. Vi har ett ansvar för kommande generationer och vi måste därför ta dessa frågor och utmaningar på största allvar. Det handlar om att visa politiskt ledarskap.Ny IPCC-skandal uppdagas:

http://blog.moderna-myter.se/2009/09/ny-ipcc-skandal-uppdagas.html

..att dom flesta politiker grundar sin politik på Al Gore och IPCC är oroande eftersom de är ett gäng fifflare!

Har man väl fått Nobelpriset så är man tydligen oantastlig, då kan man påstå vad som helst, och vara trovärdig...tyvärr!

Dem har helt bortsett från värmeböljan vi hade på 1100-talet, då vi inte hade varken bilar eller industriutsläpp!

Koldioxid är en naturlig gas som inte är ett dugg farlig!
Den är däremot nödvändig.

Har politiker hört talas om Fotosyntesen någon gång? Man kan ju undra hur det är ställt med medvetenheten .

http://www-vaxten.slu.se/vaxten/fotosyntes/fotosynt.htm

Eftersom befolkningen ökat så enormt så blir ju följden att det blir mer koldioxid eftersom vi alla andas in syre och ut koldioxid, som naturen i sin tur omvandlar till syre så vi kan leva och fortsätta att andas.

Därför är det inte så bra att människan avverkar skog i den hastighet som nu förekommer. Så plantera mer skog - helst regnskog och sluta avverka den som finns kvar.

Sen kan man ju fundera över varför vi importerar soja från södra halvklotet, när våra kreatur mår bäst av att beta gräs och hö vintertid. Det är den enda artriktiga maten för dessa djur. Allt annat foder som ges till dessa djur, är skadligt och syftar bara till att få upp slaktvikten och höja mjölkproduktionen per ko till onaturliga nivåer! Att djuren lider struntar man i!

Politiker måste vara mer kritisk till alla "experter" och lobbyister som gör allt för leda in dem på villovägar... och sluta kopiera texter rätt av, till era motioner, helt okritiskt...såg på TV för nåt år sedan när journalister kollade vad politiker skrev i sina motioner, att dem i stort sett klippt och klistrat från dokument som kom från olika lobbyistintressen...jag tycker att politiker ska företräda sina väljare - och inget annat!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM