TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är inte ofta jag håller med Per Hansson, ledarskribent på centerpartistiska ÖP. Men för en gång skull håller jag med honom i hans ledare idag. Självklart handlar det om turerna kring skolfrågan i Bergs kommun.

 

Hansson beskriver det hela som en "fyra års förlamande träta" som förhindrat kommunen att ta sig an de långsiktiga utmaningarna. Jag kan bara instämma.

 

Som jag skrivit i tidigare inlägg är det beklagligt att skoldebatten urartat på det sätt som den gjort med personangrepp, hot och så vidare. Det har skadat kommunen, sakfrågan, verksamheten och förtroendet för oss förtroendevalda.

 

Alla har vi ett ansvar för detta och det är därför viktigt att kunna titta på processen självkritiskt.

 

Det är nödvändigt att titta på vad som hade kunnat gjorts annorlunda. Vad kan vi lära oss av detta till nästa gång det ska genomföras en stor förändring?

 

Kommunen behöver en stabil och tydlig majoritet som kan ta sig an de utmaningar vi står inför och som har förmåga att visa ledarskap. Kommunen behöver politiker med förmåga att se till helheten.

 

Nivån på den politiska debatten måste höjas och gammalt groll måste bort. Hansson har även rätt i att det kan behövas nya personbesättningar. Men det är upp till väljarna.

 

Missnöjet och politikerföraktet är utbrett över oförmågan att inte kunna enas och blicka framåt. För kommunens bästa hoppas jag verkligen att vi efter tisdagens beslut kan sätta punkt och fokusera på hur vi kan göra Berg till möjligheternas kommun och att vi efter valet får en tydlig majoritet som kan leda kommunen framåt.

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM