TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klyftorna och utanförskapet ökar i samhället. De rika blir rikare medan de fattiga blir fattigare. Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta. Socialbidragskostnaderna skenar. Välfärden urholkas. Klimathotet är alarmerande. Detta är en utveckling som inte får fortsätta.

 

Sverige behöver en ny politik för fler jobb. Den rödgröna oppositionen har lagt fram en mängd olika förslag hur vi vill bekämpa arbetslösheten. Detta skapar vi resurser till bland annat genom att höja miljöskatterna och skatten för de rikaste.

 

Vi har ett brett program för nya jobb, praktik- och utbildningsplatser, framför allt till de unga. Sverige behöver ett nytt Kunskapslyft för att stärka våra möjligheter att konkurrera i en allt mer globaliserad värld. Vi ska konkurrera med kompetens och erfarenhet och inte genom försämrade villkor.

 

Bostadsbristen är på många håll i landet stor och många bostadsområden och skolor är slitna. Vi behöver därför bygga fler bostäder och satsa på upprustning och energieffektivisering. Vi vill därför utveckla ROT-avdraget. Detta kommer att ge tusentals jobb.

 

Vi vill satsa på omfattande investeringar i vår infrastruktur, vägar, järnvägar och bredband. Detta för att skapa jobb och för att stärka Sveriges konkurrenskraft.

 

Vi vill öka köpkraften genom förbättrade villkor för sjuka och arbetslösa. Vi vill genomföra satsningar för att stärka turismen och locka hit stora internationella evenemang. För att minska de regionala klyftorna är det viktigt att trygga tillgången till grundläggande kommersiell service i glesbygd.

 

För att stärka småföretagens möjlighet att anställa sänker vi skatten. Höjda statsbidrag till kommuner och landsting skapar fler jobb samtidigt som det förbättrar välfärden.

 

Höstens val är ett viktigt val. Vi står vid ett vägval. Vi har en sittande högerregering, passiv och i avsaknad av handlingskraft och idéer, vars politik ställer grupper mot varandra. Mot detta står en progressiv rödgrön allians för rättvisa, fler jobb och en grön omställning. Det handlar om att bygga möjligheternas land. Vilket Sverige vill du ha?Företagandet och dess förutsättningar är oerhört viktigt för att komma till rätta med arbetslösheten. På http://www.slappinframtiden.se har 15 företagare samlat frågor och förslag på hur de tror skulle kunna förbättra företagsklimatet i Sverige. Hoppas du vill vara med i samtalet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM