TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Amerikanska väljare runtom i USA går idag till primärval för att rösta fram partiernas kandidater till höstens ordinarie val.

 

Det som gör dagens primärval så spännande är att det är ett test på hur starka anti-Washington känslorna är bland väljarna. Hittills har det visat sig tufft för sittande ledamöter, ex. senator Bob Bennett i Utah, och gynnsamt för så kallade anti-etablissemangskanditer.

 

Dagens jämna primärval:

 

Pennsylvania: Den sittande demokratiske senatorn, tidigare republikanen, Arlen Specter går upp i en jämn kamp mot Joe Sestak, ledamot av det amerikanska representanthuset och pensionerad amiral. Specter stöds av det demokratiska etablissemanget, inklusive president Barack Obama och fackföreningsrörelsen. Specter har även starkt stöd hos den afroamerikanska befolkningen.

 

Arkansas: Även här blir det jämnt då den sittande demokratiske senatorn Blanche Lincoln går upp i en jämn kamp mot den mer liberale Bill Halter. Halter har stöd från fackföreningar och progressiva grupper. Lincoln anses mer moderat och har fått kritik för att inte vara tuff nog. Oavsett vem som vinner kommer den kandidaten få en tuff uppgift i att besegra den republikanske kandidaten i november.

 

Kentucky: I det republikanska primärvalet till senaten för att efterträda Jim Bunning står Trey Grayson mot Rand Paul, den republikanske presidentkandidaten Ron Pauls son. Grayson är etablissemangets kandidat medan Paul fått kraftfullt stöd från Tea Party movement och Sarah Palin.

 

Det ser ut att bli ett tufft år för sittande politiker, det finns en ilska och frustration bland de amerikanska väljarna gentemot Washington och det kommer därför bli tufft för Barack Obama och demokraterna att försvara sina ställningar från valet 2008. Amerikansk politik är fascinerande!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM