TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bostadsbrist börjar uppstå lite varstans i Jämtlands län. Inte bara i Östersund utan även på andra håll i länet. Bakgrunden är att höga byggkostnader, låga marknadsvärden och svårigheter att få lån till byggande. Detta är en hämsko för länets utveckling som måste åtgärdas.

 

Det är en spännande utveckling som skett i Östersund de senaste åren, framför allt sedan försvaret avvecklade sin verksamhet. Man fick helt enkelt göra en omstart och man har verkligen lyckats. Mycket tack vare drivande och framtidsinriktade kommunalråd i Jens Nilsson och Ann-Sofie Andersson som förstått vikten av dialog och samarbete med det lokala näringslivet.

 

I Östersund har partiets kombination av samverkan, framtidssatsningar och välfärdsreformer skapat ökad utveckling och framtidstro. Inte bara i Östersund utan runtom i länet. Framgångsreceptet är näringslivsutveckling kombinerat med välfärd och rättvisa. Klassisk socialdemokratisk politik.

 

Men tyvärr har bristen på bostäder förhindrat en ännu positivare utveckling i form av ökad inflyttning. Östersund har till exempel störst bostadsbrist i Norrland. Det behövs helt enkelt byggas mer.

 

Och det behövs ett nära samarbete mellan kommunerna och staten. Men då behövs en regering som förstår vikten av bostadsbyggande och som inte bara passivt tittar på.

 

Många bostadsområden är väldigt slitna och energislukande. Det behövs därför investeringsstöd, både för byggande, renovering och energieffektivisering av det befintliga fastighetsbeståndet. Detta skapar jobb samtidigt som vi genomför en grön omställning av samhället. Klassiskt socialdemokratiskt samhällsbyggande helt enkelt.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM