TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Om ni inte har sett Dokument Inifråns "Vargkriget" vill jag verkligen rekommendera denna. Snacka om att vargen väcker känslor, men nån måtta får det vara tycker jag!

 

Dokumentären är en skildring av en grupp konspiratoriska fanatiker som vill utrota vargen och som menar sig befinna sig i väpnat uppror mot överhögheten i Stockholm. Det är en fullständigt häpnandsväckande och skrämmande retorik där tänkandet fullständigt slagit slint.

 

Grupperna som beskrivs påminner om paramilitära grupper specialiserade på teknik, vapen, organisering och kommunikation samtidigt som man ägnar sig åt skrämselpropaganda och konspirationsteorier. Grupperna är välbeväpnade.

 

Representanter för gruppen talar även om hot mot "vargälskarna". Vilket bland annat tydliggörs genom att många av de tjänstemän som arbetar med rovdjursfrågor utsätts för hot. Läs gärna mer om dessa hot i ÖP.

 

Hatet mot vargen är så starkt att vissa tar lagen i sina egna händer. Bland annat eftersom "vargen har förstört jakten". Syftet är helt enkelt att värna jaktkulturen och landsbygden mot den så kallade överheten i Stockholm. Vargen, eller "skiten" och "fanskapet", ska helt enkelt bort.

 

Ett mycket stort antal vargar tjuvskjuts varje år, vissa hittas men vissa försvinner spårlöst. Människor tiger som muren och få blir dömda. Det är skrämmande eftersom den svenska vargstammen är så känslig.

 

Det jag undrar är vad som hände med den biologiska mångfalden?! Självklart ska man ta människors oro på allvar men dessa attityder och värderingar gentemot samhället är skrämmande.

 

Jag hoppas verkligen att Säpo håller kontroll och att Svenska Jägareförbundet och andra jägarorganisationer tar detta på allvar.

 

 Nu verkar det lite som att du kanske har missat hela debatten om denna sk dokumentär?

Svenska jägareförbundet hargått ut starkt och fördömt alla former av tjuvjakt. Man har även ifrågasatt sanningen i denna sk dokumentär.

Menar du på allvar att du har missat hela den debatt som har följt filmen?

Vore intressant att få lite fakta i dina påståenden:

Hur menar du att vargstammen är känslig?

Vad menar du med att "Ett mycket stort antal vargar tjuvskjuts varje år"? Vad är ett mycket stort antal? Vad har du för belägg att de verkligen tjuvskjuts?

Tilläggas bör att det förekommer en hel del allvarliga hot mot oss jägare, efter denna sk dokumentär. En del mindre kunniga individer drar en paralell, dock väldigt felaktig, mellan oss jägare och dessa kriminella tokar. Det som de påstås syssla med har inget med jakt att göra och det finns väldigt få jägare som delar deras åsikter och stödjer det som de påstås ägna sig åt. Men det finns nog även andra intresse grupper så som, volvoägare, badysuporters och socialdemokrater som delar dessa åsikter, även om dessa grupper inte alls uppmärksammas på samma sätt som oss jägare?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM