TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Expresssen publicerade idag en opinionsundersökning från Demoskop om väljarnas syn på samarbetsmöjligheterna inom respektive block. 43 procent av de tillfrågade anser att den röd-gröna oppositionen har dåliga förutsättningar att långsiktigt komma överens om vilken politik som ska föras. Bara 20 procent har samma funderingar angående Alliansen.

 

Självfallet är detta en varningsklocka som måste tas på allvar men samtidigt är det märkligt eftersom de tre partierna genom årens lopp kommit överens om ett stort antal statsbudgetar.

 

Partierna har även tagit fram 18 gemensamma rapporter inför valet och tillsammans lagt fram 35 gemensamma motioner. De tre oppositionspartierna har gång efter annan visat att de kommer överens.

 

Samtidigt måste vi komma ihåg att det är tre olika partier som går till val med olika hjärtefrågor. Politik handlar om att kompromissa. Det är även det som är oppositionens styrka gentemot en tröttkörd högerregering.

 

Tillsammans har de röd-gröna partierna presenterat en gemensam politik för ett annat Sverige. Valet står mellan investeringar för fler jobb, ökad rättvisa och grön omställning eller fortsatt passivitet och ökade klyftor.

 

Hur ser det då ut på högersidan? Jo, där är det Moderaterna som styr och ställer samtidigt som de små partierna får stryka på foten. Inget nytt under solen...

 

Valet kommer dock att bli jämnt. Det är därför viktigt att inte slå sig till ro och tro att maktskiftet kommer av sig själv. Jag tror att det är viktigt att ha så många gemensamma tillställningar som det är möjligt utan att för den skull göra avkall på den egna partiidentiteten.

 

Vi måste använda alla tillfällen som bjuds att föra fram vår politik. Vi måste kämpa in i kaklet och mobilisera väljarna bakom en gemensam politik för förändring och rättvisa!

 

Läs gärna Roger Jönssons inlägg i ämnet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM