TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som jag skrev i ett inlägg igår behöver politiken visioner och framtidstro för att skapa ökat engagemang. Det är viktigt att partierna har en tydlig vision om hur man vill att samhället ska se ut och hur det ska förändras. De riktiga radikalerna i svensk politik är Miljöpartiet de gröna som idag inledde sin kongress. Om detta skriver Nisha Besara på Dagens Arena. Läs även Kajsa Borgnäs blogginlägg i ämnet.


Miljöpartiet skiljer ut sig från de övriga riksdagspartierna genom sin genomgripande systemkritik av dagens samhälle. Det är bara Miljöpartiet som verkligen vågar ifrågasätta dagens överflödssamhälle och doktrinen om tillväxt.


Fokus ligger på hållbarhet, småskalighet och decentralisering. Fokus ligger på framtiden och insikten om att en annan värld är möjlig bara den politiska viljan finns. Man vågar framföra detta istället för att hänfalla åt enkel populism för att locka väljare.


Jag tror att Miljöpartiet kommer att göra ett mycket bra val just därför, eftersom jag tror att väljarna efterfrågar tydliga visioner och ärlighet. Det finns en önskan bland väljarna om en annan politik och ett annat samhälle som inte präglas av samma konsumtionshysteri, ytlighet, stress och oro som dagens så kallade moderna samhälle.


Jag tror att väljarna vill ha ett samhälle präglat av frihet, rättvisa, livskvalitet och gemenskap. Är verkligen ökad tillväxt och konsumtion lösningen och vägen dit?


Vi socialdemokrater måste våga vara självkritiska och lyfta fram vår samhällskritik. Socialdemokratin får inte präglas av visionslös förvaltningspolitik.


Miljöpartiets genomgripande samhällskritik tillsammans med socialdemokratins och vänsterpartiets klassanalys och politik för en rättvis och jämlik fördelning kommer vara ett vinnande recept i höstens val. Denna progressiva allians står mot en trött höger som saknar politik och visioner för morgondagens Sverige.
..ja du kan ju dagdrömma om en valvinst, men problemet är att det går inte hem hos valmanskåren i tillräcklig omfattning, för att vinna valet.

Jag tror nämligen att Miljöpartiet är på väg ner i opinionen eftersom dem är helt orealistiska i vissa miljöfrågor. Koldioxidskatten är en sådan fråga, och som smittat av sig på alla partier verkar det.

Koldioxid har inget med global uppvärmning att göra. Det är bara fifflarna i IPCC och Al Gore som försöker inbilla oss det. Men ni politiker hakar på direkt för ni ser en ny källa till skatteintäkter...

Jag hoppas naturligt vi vinner valet... men jag är tveksam att vi klarar det.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1465&blogg=38134

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM