TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Låt mig slå fast en sak på en gång för att undvika missförstånd. De hot och den attack Lars Vilks utsattes för häromdagen är oacceptabla. Yttrandefriheten och demokratin måste försvaras.

 

Däremot förstår jag verkligen dem som känner ilska, frustration och sorg. Vilks verkar ha gått ut i ett korståg mot islam genom sina provokationer och kränkningar. För nåt annat handlar det inte om.

 

För Vilks verkar yttrandefrihet handla om att kränka och skapa motsättningar i samhället. Vilks vill bråka för att därigenom skapa publicitet för sig själv och sin så kallade konst. Det djupt tragiska är att Vilks lyckas gång efter gång.

 

Men vilka är de verkligen offren av hoten och attacken? Jo, enkelt, Sveriges muslimer. Vilks kommer använda attacken i sin fortsatta propaganda om det muslimska hotet. För att inte tala om svenska högerextrema krafter.

 

Låt oss stå upp för demokrati, yttrandefrihet, pluralism och mångfald och låt oss bekämpa religiös och politisk inskränkthet, fördomar, islamofobi och rasism!Sicket skitsnack. Tidigare har Vilks varit provokativ om kristendomen på mycket värre sätt än rondellhundar och att tala om yttrandefrihet.

De som lider är inte muslimerna utan yttrandefriheten som tvingas stå tillbaka då muslimer kräver rätt att slippa bli kränkta.
Håller med dig till fullo Mikael! Lars Vilks driver inte sina antimuslimska kampanjer för att värna yttrandefrihet och demokrati. Han gör det för att värna Lars Vilks...

Vilks agerande polariserar samhället och ger Sverigedemokraterna stöd i deras kamp mot islam. Vilks agerande bidrar inte till integration eller att minska klyftorna mellan samhällets olika grupper. Tvärtom!
krister kronlid,
Det är vissa muslimers reaktion på det Lars Vilks gör som ger Sverigedemokraterna vatten på sin kvarn, inte tvärtom.
Är det Vilks eller islamofascisterna som är problemet i samhället?

På vilket sätt har islam förtjänat att försvaras av socialdemokrater. Ställer du upp på samma sätt för scientologer och livets ordare?
Ett citat från Mr Ben:

"Rätten att driva med något är mycket viktigare för ett samhälle än rätten att inte bli förlöjligad, eftersom det första är frihet och det senare förtryck." (Rowan Atkinson)

Mr Bean heter ha ju.
Mikael/

"Vilks kommer använda attacken i sin fortsatta propaganda om det muslimska hotet."

Vilket hot är det Vilks propagerar om?
Hur ska vi fixa Lars Vilks?

In med honom på psyket!

Islam är en fin religion som ska vårdas och inte hånas!
Du har alldeles rätt Mikael. Jag råkar bo i Lars Vilks närområde och kan konstatera att för karln är provokationerna konst och självändamål. Något annat konstverk har han aldrig blivit känd för.
Bengt. Det finns stora likheter mellan Vilks konstnärsskap och din politiska gärning således.
Mikael: Du börjar bra, men sen spårar du ur. Hur ska du ha det? Är det bra eller dåligt med yttrandefrihet? Du kan inte både behålla kakan och äta upp den. Yttrandefriheten är och måste vara absolut.

Du är för övrigt helt ute och cyklar med ditt påstående om att Vilks för ett korståg mot islam. Han har tidigare gjort liknande konst som driver med judendomen och kristendomen. Skillnaden var att judar och kristna protesterade på ett civiliserat sätt, dvs de använde sin yttrandefrihet att protestera. När det drivs med muslimer på samma sätt så utsätts Vilks för misshandel och mordbrand. Det är totalt oacceptabelt! Muslimerna gräver sin egen grav med deras agerande.

Jag kommer aldrig rösta på någon som försöker förmildra eller försvara muslimernas agerande i denna fråga. Tack för mig.
Man mår lite illa av dessa inlägg som säger "Visst var det fe att anfalla Vilks men.." efter en reservation i första meningen övergår man till att tycka att Vilks som gjort en teckning och visat en film av en iransk kvinna gjort fel. Att det är rätt OK att extremister dikterar villkoren för vad som ska sägas på universitet, att det är förståeligt att man sätter eld på någons hus eller anfaller någon som råkar ha andra åsikter.
Mikael stå upp för yttrandefriheten nu då och visa Vilks film! eller är det bara yttrandefrihet som används på ditt sätt som är önskvärd?
Många utav de som på bloggar, forum och i tidningar kommenterat angreppen mot Lars Vilks verkar leva på en helt annan planet än den jag lever på. Här på Tellus i landet Sverige så är incidenterna kring Lars Vilks allt annat än nedtystade, de är löpsedelsstoff och något som praktiskt taget varenda svensk blivit tvungna att förhålla sig till. Hur kan man påstå att det är tyst som i graven? "Lars Vilks" ger ju för tusan över en miljon träffar på google!

Jag har minsann också blivit hotad och angripen för mina uppfattningar, det har nog många som har åsikter och vågar stå för dem. Och då har jag ändå inte som Lars Vilkts gått in för att på ett så osmakligt sätt som möjligt provocera en miljard muslimer. Hot och angrepp av det här slaget är allt som oftast någonting som inte anmäls, och om det anmäls så blir det till 99% av fallen en angelägenhet för polisen och domstolarna. Men i det här fallet så proklamerar den svenska medieeliten att det minsann är en angelägenhet för hela Sveriges befolkning!

Man målar upp en bild om att rätten att provocera skulle vara hotad, trots att den tvärt om är upphöjd till helgendom i vårt moderna mediesamhället och snart nog är den enda yttrandefriheten som ö.h.t. kan nyttjas i det här landet. Visst, en del blir arga och beter sig som idioter - det är väl poängen med den här typen av provokationer? Vad skulle poängen annars vara? Det finns inget budskap i själva "konsten", provokationen är hos Vilks sitt eget ändamål.

Det är olagligt att mordhota eller på något sätt angripa andra människor i det här landet. Att det finns sådana lagar står 99% av Sveriges befolkning bakom (inkl. muslimerna). Jag har aldrig hört några krav lyftas på att det plötsligt ska bli lagligt att sparka in skallen på folk bara för att de är idioter.

Nej, det existerar ingen arg muslimsk opinion som vill upphäva yttrandefriheten eller något politiskt korrekt maktetablissemang som svansar efter dem. Detta är en ideologisk berättelse som kommit till Sverige via Sverigedemokraterna, via Dansk Folkeparti, via Europas nya rasisthöger och amerikansk krigspropaganda. Det är en berättelse som allt fler uppenbarligen accepterar, utan att riktigt förstå vad de håller på med.

Vad ni borde fråga är är varför det plötsligt blir mediestorm när Lars Vilks blir hotad för sina provokationer? Kan svaret måhända vara det samma som på frågan om varför burqan blivit en stor politisk fråga i ett del av världen där det inte ens finns burqor? Saken har sin grund i rasistiska stereotyper om muslimer som intoleranta och kvinnoförtryckande.

Det är här den sanna faran finns. Att rasism mot muslimer blivit accepterat i den liberala makteliten. De som trodde sig vara toleransens vita riddare...
Godwin's law ligger nära till hands.
Visst är det bekvämt att avfärda sina meningsmotståndare som rasister?
Jag är dock ingen rasist, bara antireligiös, men det gäller alla religioner. Religioner måste tåla att kritiseras och drivas med.

Det som är skrämmande i detta fall är att ledande politiker försöker förmildra våldshandlingarna. Våld är aldrig acceptabelt, oavsett vilka provokationer som föregått det.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM