TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Många barn och unga upplever stress och stark oro över sin vardag. Bland orsakerna kan nämnas ökad arbetslöshet och ökat utanförskap, oro för framtiden och kring frågan: duger jag? 

 

Men ett annat viktigt område som jag tycker att vi borde diskutera mer förutsättningslöst och utan att hänfalla åt populism är situationen i skolan. En skola som för vissa präglas av mobbning, grupptryck och bristen på vuxna och individuellt stöd efter behov. Men även stark oro och stress över betyg och nationella prov.

 

Jag läste häromdagen en mycket intressant och tankeväckande insändare om nationella prov i ÖP skriven av en niondeklassare. Skribenten beskriver en situation där elever har huvudvärk, känner illamående, tappar matlusten och till och med bryter ihop i gråt på grund av den oro och stress ett misslyckat prov kan leda till för möjligheten att komma in på gymnasiet och för framtiden.

 

Skribenten beskriver även en händelse där en lärare sagt att "elevens kunskapsbrist inte är något att göra åt". Jag blir upprörd av detta.

 

Alla kan och vill lära om man bara ges rätt förutsättningar och får det individuella stöd som man behöver. Alla barn och unga är inte lika och därför måste resurserna anpassas efter detta. Skolan har ett ansvar att inte lämna elever som har vissa svårigheter i sticket!

 

Har vi inte nått vägs ände i skolpolitiken? Är det verkligen major Björklunds politik som skolan behöver? En politik som bara handlar om mer betyg, fler prov och sänkta krav. Borde vi inte kunna hitta bättre verktyg för att kontrollera kunskapsnivåer än dagens trubbiga verktyg? Är det genom fler prov och betyg som vi lär för livet?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM