TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur ökar vi intresset för politik bland våra medborgare? Hur ökar vi deras engagemang? Ja det är inte så lätt att svara på. En orsak till att inte fler intresserar och engagerar sig är att man helt enkelt inte har tid. Tiden räcker inte till för politik när man har fullt upp med att klara den grå vardagen.

 

Men framför allt tror jag att det är bristen på visioner, optimism och framtidstro. Varför valde jag till exempel att engagera mig? Hur naivt det än låter så gjorde jag det för att förändra världen. Det var Olof Palmes vision om en värld präglad av frihet, rättvisa och internationell solidaritet som fångade mig. Även om jag bara var sex år när Olof Palme mördades så har detta funnits med mig ända sedan jag var liten. För mig blev det självklart att bli socialdemokrat och att engagera mig.

 

Vi behöver visioner och drömmar för att orka med. Det är min bestämda uppfattning. Det är därför jag verkligen hoppas att valrörelsen kommer att präglas av visioner och framtidstro istället för att enbart handla om siffror och svartmålning av motståndarna. Vilka utmaningar står Sverige inför? Hur ska vi komma tillrätta med dem? Hur vill att framtidens Sverige ska se ut?

 

Årets val är ett viktigt och historiskt val. Vi har två tydliga alternativ som står mot varandra. Högeralliansen står mot den röd-gröna oppositionen. Jag hoppas att partiernas grundläggande ideologi och värderingar hamnar i fokus och att valrörelsen präglas av optimism. Jag är övertygad om att den röd-gröna oppositionen har allt att vinna på detta. Politik är glöd, passion och att vilja! Vi måste visa detta!att få tiden att räcka till är säkert en orsak en annan kan vara att ryggraden i socialdemokratin utvecklades under den tid politik var lokal där jobben och bostäderna var, politik utvecklades gemensamt med facklig organisation då arbetstid semester och lön fick en form i samarbete med arbetstagarna. En friskare berättigad tillvaro gav bevis som lön för framgångarna. Gemenskapen värmde gav upphovet att ge sådant arbete namnet politik.

Idag är det annorlunda. Politik flyttas allt längre från hem och hushåll närmre det centrala EU samarbetet. Händer möts inte längre med handslag. Politiker lever längre från verkligheten med löner arbetare aldrig någonsin haft jobben avtar var man är sin egen herre och tjänare politik en sedelpress i fickan som fightas om förtjänst möjligheterna med den privata marknaden. Även de mest trovärdiga politiker låter sig slås fast av kapitalismens bojor när det sker omärkligt på egen mark. Ingen löper fri när gemenskapens band är brutna med den forna arbetarens enkla värdering.

Löften är enkla för politiker att avlägga till folket då lönen tas från desamma. Det är bara fler som är med i striden om förtjänsterna.
Nåväl vad är väl ett jobb på fabriken för en arbetare. Det är väl alldeles alldeles underbart att få betala skatt till välfärden.
Hur ska entusiasmen spridas, nå kunna finnas och spritta i benen hos 500 000 arbetslösa människor. Äh! Bjud dem på bal vet jag.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM