TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De senaste dagarna har det i media rapporterats om diskussionerna kring klimatberedningens resultat, den svenska insatsen i Tchad och ett eventuellt erkännande av Kosovo. Regeringen Reinfedt uppvisar anmärkningsvärd passivitet. Det är tragiskt att se.

 

Reinfeldt och försvarsministern, Sten Tolgfors, har argumenterat för den korta svenska insatstiden med miljö, infrastruktur och kommunikationer, pengabrist och att insatsen inte passar in i den svenska försvars- och biståndspolitiken.

 

Ja, vad ska man säga, om det nu är så att insatsen enligt Reinfeldts synsätt inte passar in i regeringens försvars- och biståndspolitik så måste man ju fråga sig varför regeringen godkände insatsen från första början.

 

För mig är det självklart att Sverige ska bidra med insatser för att främja global fred och säkerhet. Det handlar om vår gemensamma säkerhet! Det är ur detta perspektiv insatserna i exempelvis Tchad och Afghanistan ska ses.

 

Nu kanske jag låter lite sexistisk, men den förra försvarsministern, Mikael Odenberg, hade ju lite stake och kurage i allafall, det är något som Tolgfors verkar sakna fullständigt.

 

Detsamma kan sägas om utrikesminister Carl Bildt som förhalar erkännandet av Kosovo på grund av påstådda oklarheter om vad folkrätten säger. Tjena mittbena, det handlar snarare om att Bildt satsar på att bli utrikespolitisk talesman inom EU och därför vill undvika att reta upp olika aktörer i onödan.

 

Även i miljöfrågan är regeringen Reinfeldt passiv. Istället för att fortsätta värna Sveriges ledande position i klimatfrågan bedriver regeringen en passiv politik där ansvaret läggs på andra. Regeringen verkar nöja sig med gamla meriter vilket är oroande. Sternrapporten visar till exempel att kostnaderna för klimatarbetet minskar ju tidigare åtgärder vidtas.

 

Sverige förtjänar bättre än den passiva och svaga regeringen Reinfeldt! Sverige behöver ett maktskifte!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM