TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Svenstaviks företagarförening och Bergs kommun ska sätta centralorten Svenstavik i fokus och höja ortens attraktionskraft och därmed skapa förutsättningar för ökad inflyttning.

 

Det handlar om att stärka varumärket Svenstavik och sätta orten på kartan.

Det råder ingen tvekan om att Svenstavik behöver utvecklas och förbättra sin attraktionskraft.

 

Utmaningen blir dock att få medborgarna i övriga kommunen att se Svenstavik som centralorten i kommunen efter kommunsammanslagningarna på 1970-talet. Det handlar om att göra orten till en mötesplats, en samlingsplats där kommuninvånarna kan mötas.

 

Jag kan bara tala för mig själv men om jag har några ärenden till exempel som ska göras, saker som ska köpas och så , då väljer jag ju att åka in till Östersund istället för att åka till Svenstavik. Och detta är jag inte ensam om. Till Svenstavik åker man inte om man inte "måste".

 

Företagarföreningen lyfter även fram vikten av det sociala kapitalet och social tillit som en viktig förutsättning för att skapa en positiv utveckling av orten. Här är man något på spåren tror jag.

 

Det kan tyckas högtravande men jag tycker att Svenstavik saknar själ. Jämfört med exempelvis Hoverberg, Vigge, Myrviken, Oviken och Hackås. Traditionstyngda kulturbygder med lång historia. För mig är detta viktiga faktorer.

 

För att vidare skapa en positiv utveckling av Bergs kommun behöver vi satsa på att utveckla kommunens alla delar. De södra delarna såväl som de mellersta och norra delarna. Kommunen kommer nämligen aldrig bli starkare än dess svagaste länk.

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM