TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Staffan Norberg, vänsterpartistiskt kommunalråd i Södertälje, har idag en intressant artikel på DN-debatt angående behovet av förnyelse och omprövning inom vänsterpartiet.

 

Väljarna flyr vänsterpartiet och partiet har vid de senaste valen förlorat stora delar av sin väljarkår. Inte så konstigt kanske med tanke på övergången från den i vissa stycken populistiska Gudrun Schyman till den renläriga Lars Ohly.

 

Väljarflykten verkar dock inte leda till självkritik, förnyelse och omprövning av partiets politik. Istället rensar man ut de oppositionella och progressiva elementen inom partiet.

 

Vänsterpartiet är idag på god väg att bli ett konservativt och ortodoxt parti för de närmast sörjande och de renläriga. Detta är en utveckling som inte bara borde oroa vänsterpartiet utan även socialdemokratin, miljöpartiet och andra progressiva krafter med hjärtat åt vänster.

 

Sverige behöver en stark och progressiv samlad vänster som kan ta fighten mot högerregeringen inför valet 2010. I detta spelar vänsterpartiet en viktig roll, men då måste det ske en förnyelse och omprövning av gamla dogmer.

 

Norberg har rätt när han jämför vänsterpartiet med de gamla moderaterna med budskapet att allt var bättre förr. Vänsterpartiet måste formulera en politik som tar sin utgångspunkt i dagens verklighet, med globalisering och internationalisering.

 

Partiledningen kännetecknas av en vilja att framställa sig själva som offer i en illasinnad och ond värld, inte allt för olikt Fredrik Reinfeldt och medias påstådda mobbning av honom. Denna självgodhet och brist på självkritik bidrog även till socialdemokratins nederlag i valet 2006.

 

Vänsterpartiet borde, vilket även gäller miljöpartiet och delar av socialdemokratin, ompröva sitt motstånd och kritiska ställningstagande till EU och Europasamarbetet.

 

En modern, progressiv och samlad vänster borde presentera en radikal politik för ett annat, mer rättvist och jämlikt Europa. Det handlar om att se EU som en motvikt mot det internationella kapitalets ökade makt. Ett annat Europa och en annan värld är möjlig!

 

Istället för att längta tillbaka till en förgången tid borde den samlade vänstern, bestående av vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokratin, presentera en modern, progressiv och radikal politik för morgondagen och den tid vi lever i idag.

 

Att vara öppet självkritisk kommer att belönas av väljarna!

 

Vi måste presentera en berättelse för medborgarna som tar sikte mot framtiden och dagens utmaningar.

 

Det opinionsundersökningarna efter valet visar är att svenska folket vill se en politik för ökad rättvisa och jämlikhet tillsammans med en radikal och offensiv miljöpolitik!

 

Den samlade vänstern har därför ett ansvar att forma en gemensam politik inför valet 2010 med fokus på framtiden och dagens utmaningar.Låt oss ha kvar ett enda vänsterparti nu när sossarna blivit liberaler. Rött skall vara rött!
Ohly är också den enda partiledaren som bryr sig om kapitalismens offer.
Detta skiter sosseborgarna fullständigt i sedan Persson tog över.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM