TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Alf Svensson, kristdemokraternas förre ledare, gick häromdagen ut och kritiserade regeringen för att ha hjärna men sakna hjärta. En mycket bra och slående beskrivning.

 

Detta mot bakgrund av han säger sig ha svårigheter att försvara regeringens politik som slår mot redan utsatta grupper.

 

Regeringens politik går ut på att öka arbetskraftsutbudet, men verkar strunta i att skapa förutsättningar för nya jobb.

 

För detta ska Svensson berömmas och att medborgarna också upptäckt detta syns genom opinionsundersökningarna.

 


 

Förra året anlände 820 ensamkommande flyktingbarn till Sverige för att söka asyl, i år beräknas ca. 1300 komma. Många av dessa kommer från krigshärjade länder som Irak, Somalia, Serbien, Montenegro och Afghanistan.

 

Det är tänkt att dessa barn och ungdomar ska bo i sina ankomstkommuner i max en vecka och därefter ska de flyttas till en anvisningskommun. Detta är något som inte sker i dagsläget till följd av många kommuners bristande förmåga till solidaritet och ansvar.

 

Detta innebär att ett litet antal kommuner får dra en enormt tungt lass och för detta ska de ha beröm. Men det behövs fler kommuner som tar ansvar!

 

Ofta handlar kommunernas argument om att de enskilda kommunernas socialtjänst saknar kompetens och förmåga att ta emot barnen och ungdomarna på ett bra sätt.

 

Dessa argument användes även i kommunstyrelsen i Bergs kommun när styrelsen vid sittande sammanträde fattade beslut om att inte ta emot ensamkommande flyktingbarn. Detta utan att ha gjort någon utredning eller tittat på försök till lösningar för att lösa svårigheterna.

 

Det är möjligt att Bergs kommun skulle ha problem att ta emot dessa barn, men inget säger ju att inte kommunen skulle kunna inleda samarbete med till exempel Östersunds kommun (som tar emot ensamkommande flyktingbarn).

 

Jag tror det finns enorma vinster att göra genom att inleda ett samarbete på länsnivå, mellan till exempel Östersund och Berg.

 

Det handlar om att ta ansvar och att visa solidaritet!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM