TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I en intervju i gårdagens DN menar vd:n på SVT, Eva Hamilton, att företaget måste sålla mer när kostnaderna ökar och konkurrensen ökar från de andra mediakoncernerna. Detta samtidigt som SVT inte får uppräkning av sina anslag för att klara av kostnadsökningarna. Prioriteringarna blir än hårdare med andra ord.

 

Detta är orimligt eftersom det på sikt hotar urvattna SVT och public service.

 

Att värna public service är för mig en självklarhet eftersom man har en viktig uppgift att tillhandahålla god tv som inte andra mediakoncerner är intreserade av. Public service måste därför stärkas och utvecklas.

 

Anslagen måste uppräknas och oberoendet från riksdagen måste förstärkas.

 

För att stärka SVT och SR är det även viktigt att bolagen stärker sitt samarbete, vilket vd:arna för respektive bolag varit inne på tidigare i en gemensam debattartikel.

 

Public service borde ha framtiden för sig, men med tanke på den ständigt pågående mediekoncentrationen vågar jag inte vara alltför optimistisk.

 

Mediekoncentrationen måste brytas! Det handlar om makten över människors tankar, verklighetsuppfattning och makten över kulturutbudet.

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM