TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I veckan kom utslaget i EG-domstolen angående Vaxholmsmålet. Som jag skrivit tidigare så var det ett oväntat beslut.

 

Det konflikten handlar om är att förhindra lönedumpning och diskriminering av utländska byggarbetare. Många utländska arbetare jobbar under slavliknande förhållanden och hotas av arbetsgivarna om de talar med facket eller svenska myndigheter.

 

Svenska kollektivavtal ska gälla! Domen är ur denna utgångspunkt oroande eftersom den riskerar leda till lönedumpning och diskriminering av utländska arbetare.

 

Regeringen som säger sig värna kollektivavtalen måste nu ta sitt ansvar.

 

Vad behövs?

 

1. Mer resurser till ekobrottsmyndigheten för att komma tillrätta med den organiserade och maffialiknande brottsligheten inom byggsektorn.

 

2. Arbetare i alla länder förena eder. Lyft upp frågan om jobbtrafficking till EU-nivå. Det handlar om att ta ett gemensamt ansvar och driva igenom gränsöverskridande åtgärder för att förhindra lönedumpning och diskriminering.

 

3. Stoppa neddragningarna på Arbetsmiljöverket. Idag är det till exempel bara Arbetsmiljöverket som har laglig rätt att inspektera och stoppa farliga byggarbetsplatser.

 

4. Ge Skattemyndigheten möjlighet att göra oannonserade stickprovskontroller på byggarbetsplatser.

 

Nu måste regeringen och arbetsgivarna ta sitt ansvar!

 


 

Nu är kl snart 15 och Kalle är på tv:n!! =)Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM